Kuressaare raekojas tähistatakse täna Louis Kahni juubelit

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Louis Isidore Kahn
Louis Isidore Kahn Foto: Internet / töötlus: Liina Õun

Louis Kahni 120. sünniaasta tähistamise raames avatakse täna Kuressaare raekojas fotonäitus ja saab kuulata Kahni õpilase Per Olaf Fjeldi loengut oma õpetaja loomingust.

Saaremaa valla, Eesti välisesinduste ja Louis Kahni Eesti SA juubeliprogramm kulmineerub samaaegselt Kuressaares ja New Yorgis, kus toimub mitu Kahnile pühendatud üritust.

“Oleme Louis Kahni 120. sünniaastat tähistanud nii maailma ühes vanimas, La Sapienza ülikoolis Itaalias kui ka suurimal arhitektuurifestivalil Londonis, peagi jõuame taas Kuressaarde ja New Yorki,” ütles Kahni ühingu nõukogu esimees Toivo Tammik.

Kuressaare raekojas astub täna 45-minutilise piduliku ettekandega kohaliku publiku ette norra arhitekt Per Olaf Fjeld, laiendades mõistatusliku Kahni põhjamaise mõju ja mõjutatuse temaatikat.

Raegaleriis aga avab Bostonis resideeruv fotokunstnik Abelardo Morell näituse, mis koosneb kolmest fotoseeriast: “Camera Obscura”, “Tent-Camera” ja “Construction”. Viimane seeria on valminud tänavu ja selle fotod tulevad Kuressaares esmaesitlusele. Näitus jääb avatuks novembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles