Kaks konverentsi lahkavad kriisist mõjutatud peresuhteid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Ema ja poeg. Foto on illustreeriv.
Ema ja poeg. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kaks sügisest konverentsi võtavad luubi alla koroonakriisist ja sõltuvusest mõjutatud vaimse tervise ning peresuhted.

MTÜ Koolitus- ja Nõustamiskeskus KENA korraldab koostöös ohvriabi, prokuratuuri, politsei- ja piirivalveameti ning Saaremaa valla tervisedenduse, lastekaitse- ja sotsiaaltöötajatega kaks vaimsele tervisele pühendatud konverentsi.

“Mõlemad lähenevad pereprobleemidele uuest vaatenurgast,” ütles korraldaja Kairit Lindmäe koolitus- ja nõustamiskeskusest KENA.

Täna kell 11.30 Arensburgi konverentsisaalis algav ja Facebookis otseülekandena näidatav ning ka järelvaadatav konverents kannab pealkirja “Kriis, alkohol, vägivald”.

Lindmäe sõnul tuleb juttu sellest, kuidas mõjutab kriis sõltuvusainete tarvitamist ning kuidas mõjutab sõltuvusainete tarvitamine kriisi. Spetsialistid selgitavad, kuidas sõltuvused mõjutavad vaimset tervist ja (pere)suhteid, kuidas pered ja lapsed kriisis hakkama saavad, millised on lahendused ja võimalused abi saada.

Kell 12 astub publiku ette psühholoog, programmi “Kainem ja tervem Eesti” juht Jane Alop, arutledes teemal “Alkohol – kas inimesele sõber või vaenlane?”.

Kell 13 räägib oma tööst uimastisõltuvuses inimestega Viljandi haigla sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatsioonikeskuse tegevjuht Rita Kerdmann.

Pärast lõunapausi kell 14.15–15.15 astub kuulajaskonna ette sotsiaalpedagoog, loovterpeut, vaimse tervise kriisinõustaja Agnes Alvela. Tema käsitleb alkoholi mõju lähisuhetele – lastekaitse perspektiivist.

Kell 15.15–16.45 räägivad kriisist ja alkoholist ausalt ja läbi kogemuste kogemusnõustaja ja koolitaja Urme Puntso ning alternatiivmuusik, helilooja, sotsiaalpedagoog, loovterpeut, vaimse tervise kriisinõustaja ja kogemusnõustaja Mait Rebane.

24. novembril peetaval konverentsil “Kuidas elad, Eesti pere?” tuleb juttu laste vaimsest tervisest ja hooldusõigusest: kas ja kuidas peresuhted kriisis muutuvad, kuidas vanemad oma õigusi kasutavad ja kohustusi täidavad ning kuidas kriisist mõjutatud peresuhted last mõjutavad.

“Mõlemad konverentsid on publikule tasuta ja oodatud on kõik huvilised,” ütles Kairit Lindmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles