Saarlased toovad moelavale suhkru, oliivid ja Pöide motiivid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PÖIDEST INSPIREERITUD: Teele Koel nimetab oma kollektsiooni “Pöi” oodiks hingelt vabale, kaunile ja naiselikule naisele.
PÖIDEST INSPIREERITUD: Teele Koel nimetab oma kollektsiooni “Pöi” oodiks hingelt vabale, kaunile ja naiselikule naisele. Foto: Kevin Pineda

Saarlastest disainerid Teele Koel ja Hannabel Kaal esitlevad Tallinna moenädalal oma uusi rõivakollektsioone.

Juba reede õhtul toob Teele Koel Kultuurikatlas Tallinn Fashion Week`i raames publiku ette oma kollektsiooni “Pöi”, Hannabel Kaal näitab aga oma värskeimat loomingut “Sugar and olives”.

Teele Koel nimetab “Pöid” oodiks hingelt vabale, kaunile ja naiselikule naisele. Kollektsiooni loomisel sai ta inspiratsiooni esivanemate kodukohast Pöidest ning sealsest lihtsast, ent suursugusest kirikust. Nii kollektsiooni kangastelt, tikanditelt kui ka aksessuaaridelt võib leida motiive Pöidest pärit ning pulmadeks valmistatud õllekappa kaunistavast mustrist.

“Rõivaste vorm ja siluett piiluvad rahvariiete poole – vanasti osati rõhutada seda, mis väärib esiletoomist,” ütles Koel.

Koeli sõnul väärtustab

"Pöi" naturaalseid materjale, läbimõeldud detaile, unikaalsust ning käsitööd: meistrite metallitööd, heegeldatud aksessuaare, kauneid tikandeid ja mustreid.

“Tallinna moenädal äratab minu kui disaineri jaoks erialaselt aukartust – see on Eesti kõige suurem moeüritus, kus osalevad tuntuimad brändid ja disainerid,” rääkis Koel. Tema hinnangul on moenädalal osalemine hea võimalus oma loomingut laiemale publikule tutvustada ning ehk ka mõne potentsiaalse kliendini jõuda.

“Soovin suunata oma loomingut pigem tellimuspõhiseks, sest nii saab rõivas täpselt selle kandjale sobima,” lausus Koel.

Teele Koel asus moealal katsetama juba 12-aastasena, võttes teistega mõõtu kohalikel kooliõpilastele mõeldud moekonkurssidel. Nüüdseks on ta moekollektsioone loonud 15 ringis ning osalenud paljudel Eesti moeetendustel. Kõige erilisemaks peab ta kutset lüüa kaasa EV100 tähistamisel Rootsis – Stockholmi raekojas esitles saarlane spetsiaalselt gala Estival jaoks loodud kollektsiooni.

Foto: Kevin Pineda
Foto: Kevin Pineda

19-aastase disaineri Hannabel Kaalu looming on mõeldud neile, kes soovivad riietuda väljendusrikkalt, naiselikult ja põnevalt.

“Soovin oma kollektsiooniga “Sugar and olives” ehk “Suhkur ja oliivid” pakkuda maitseelamust, mis tooks vaatajateni omapära ja põnevust,” ütles Hannabel Kaal. “Kui peaksin oma kollektsiooni kolme sõnaga kirjeldama, siis on need mänglevus, kantavus, isikupära.”

Kollektsioonis on kasutatud atlasskangaid ja kunstnahka ning pandud rõhku taaskasutusele.

Kaalu jaoks tähendab võimalus Tallinna moenädalal osaleda väga palju.

“Olen juba ette tänulik selle kogemuse eest näidata oma loomingut suurel laval nii teada-tuntud üritusel,” rääkis Kaal. “Tänu sellele sain võimaluse tegeleda kohe pärast gümnaasiumi lõpetamist alaga, mida armastan.”

ROHELISED TOONID: Foto Hannabel Kaalu moekollektsioonist "Sugar and olives".
ROHELISED TOONID: Foto Hannabel Kaalu moekollektsioonist "Sugar and olives". Foto: Hannabel Kaal
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles