Ootamatu pööre: EKRE tahab võtta Saaremaal ise võimu (3)

Copy
Ekre valimispidu. Esiplaanil on Rauno Rahnel.
Ekre valimispidu. Esiplaanil on Rauno Rahnel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Valimistel kuus volikogukohta saanud EKRE meeskond tegi ettepaneku laiapõhjalise koalitsiooni loomiseks valimisliidule Terve Saaremaa.

“Valimistulemused näitavad selgelt, et rahvas ootab muutusi. EKRE sai volikogus Reformierakonnaga võrdselt kuus kohta ning Kristjan Moora sai Madis Kallase järel individuaalselt teise tulemuse,” teatas EKRE Saaremaa piirkonna juhatuse liige Rauno Rahnel.

Ta tõdes, et EKRE põhimõtted ei ole muutunud ning rahvalt valimistel saadud toetus kohustab. EKRE taotleb oma valimisprogrammis seatud eesmärkide saavutamiseks erakonna kaasamist võimalikult laiapõhjalisse koalitsiooni. EKRE kuue ja Terve Saaremaa kaheksa kohaga volikogus enamust ei saavutaks, seega oleks juurde vaja Isamaa viite, Keskerakonna nelja või vähemalt Eesti 200 kahte mandaati.

Rahneli sõnul on Moora diplomaadiametis saadud kogemuste poolest ja iseloomult vägagi sobiv kandidaat volikogu esimeheks, kes suudab erakondade ülest koostööd korraldada. See viide vihjab otseselt sellele, et Reformierakonda EKRE koalitsiooni osapoolena ei näe, sest senise info kohaselt on ka järgmine volikogu esimees Jaanus Tamkivi oravaparteist.

Rauno Rahneli sõnul võis eile Saarte Hääles avaldatud uudisest “Kaalukeel Mihkel Undrest: Ma ei oota neid kõnesid” jääda ekslik mulje nagu EKRE üritaks samal ajal teha koalitsiooni ka valimiste võitja vastu.

“Kindlasti mitte. EKRE delegatsioon esitas Terve Saaremaa valimisliidu esindajatega toimunud kohtumisel konkreetsed ettepanekud edasiseks koostööks ja koalitsiooni moodustamiseks. Alternatiivseid koalitsioonikõnelusi me pidanud ei ole,” kinnitas Rahnel.

Terve Saaremaa esinumber Madis Kallas ütles, et valimisliit alustas kõnelusi Reformierakonna ja Keskerakonnaga.

“Olen rääkinud kõigi nimekirjadega ning kindlasti teen seda ka edaspidi. Sõltumata koalitsioonist tuleb suhelda kõigiga ja Saaremaale vaid parimat soovivad kõik. EKRE-ga oli väga sisukas ja hea kohtumine,” sõnas Kallas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles