Kaur Kivistik hakkab maratoni proovima

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kaur Kivistik
Kaur Kivistik Foto: Erakogu

Hiljuti Saaremaa kolme päeva jooksu rekordi püstitanud Kaur Kivistik plaanib kevadel joosta elu esimese maratoni ning õnnestumise korral osaleda ka Euroopa meistrivõistlustel.

Seni 3000 meetri takistusjooksjana tuntud Kivistiku alavahetuse õnnestumisel osaleks ta 2022. aasta Müncheni EM-il meeskondlikult koos Roman Fosti ja Tiidrek Nurmega. Viimane ütles Delfile, et medalivõimalus on reaalne.

“Ilmselt sõltubki tulevik palju sellest, kuidas maraton mulle sobib. Seda saame alles kevadel teada,” lausus Kaur Kivistik Saarte Häälele.

Kivistik EM-i normi 2.14.30 täitma ei peaks, kui kahel meeskonnakaaslasel see täidetud on. Fostile ja Nurmele norm probleeme tekitada ei tohiks. Kivistik ise ütles Delfile, et kui saab normaalselt treenida, oleks aeg 2.15–2.16 mõeldav.

Tänavusele Tokyo olümpiale Kivistik pandeemiaolukorra ja vigastuse tõttu ei jõudnud ning kaotas ka EOK toetuse. Hooaja lõpus näitas ta aga häid tulemusi mitmel teisel distantsil: tuli meistriks 10 000 meetri jooksus ja poolmaratonis.

1. oktoobrist on Kaur Kivistik Saaremaa valla elanik ja annab ka kaks korda nädalas Kuressaares huvilistele jooksutreeningut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles