Turuhoone konkursi tulemuste avaldamine lükkus edasi

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare turuhoone.
Kuressaare turuhoone. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare turuhoone projekteerimise arhitektuurikonkursi võitjate ja kavandite autorite avalikustamine lükkus eilselt päevalt edasi.

Saaremaa vallavalitsuse teatel on vallavalitsuse arhitekt ja žürii liige, kellel on turuhoone arhitektuurivõistluse võidutööde avalikustamisel kandev osa, haigestunud. Võidutööde väljakuulutamine nihkub seetõttu tuleva nädala teise poolde.

Konkursile esitati kolm ideekavandit, mille vaatas üle žürii koosseisus: abivallavanem Kristiina Maripuu, arhitekt Piret Miller, arenduse peaspetsialist Käthe Pihlak, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm, sisearhitekt Kai Laanmets, sisearhitekt Eeva Masso, volitatud arhitekt Tomomi Hayashi ja hääleõigusliku eksperdina muinsuskaitseameti vanalinnade nõunik Kaarel Truu.

Lisaks andis töödele hinnangu muinsuskaitseameti Saaremaa nõunik Keidi Saks.

Sisearhitektuurse ideekonkursi eesmärk oli parima tervikliku ideekavandi ja visiooni saamine Kuressaare turuhoonele ja ümbritsevale õuealale.

Pärast ideekonkursi võitjate väljaselgitamist korraldab Saaremaa vallavalitsus väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse, et sõlmida ühe auhinnatud kavandi alusel projekteerimistööde hankeleping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles