Haigla ei kavatse patsientide külastamist keelata

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare haigla. 2020. a
Kuressaare haigla. 2020. a Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kuigi Kuressaare haiglas on tuvastatud koroonakolle, ei kavatse haigla juhatus külastuskeeldu rakendada.

Haigla juhatuse kinnitusel on haigla alates koroonapandeemia algusest rakendanud ja järginud rangeid haigete külastamise reegleid. Juuni algusest, kui koroonahooaeg lõppes, on haigete külastused lubatud vaid raviarsti loal.

“Augusti lõpul muutus haigete külastamise kord veel rangemaks, lisasime koroonaohutuse nõude külastajale. Leiame, et haigete külastamise lauskeeld ei ole humaanne ja alati leidub erandeid, kus oma lähedase külastamine peab olema võimaldatud,” leiab juhatus.

Kuressaare haiglas on tuvastatud haiglasisene koroonakolle, mis tekkis haigete üleviimisel haigla osakondade vahel. Patsientidele tehti enne üleviimist koroonatest, mis oli negatiivne.

“Kahjuks osutus kordustest aga positiivseks, kuid selleks ajaks oli nakkus juba haiglasiseselt levinud. Kõik patsiendid on hetkel kliiniliselt stabiilses seisundis,” kinnitas haigla, lisades, et ravi toimub vastavalt haige seisundile ja sümptomitele.

“Meie juhtum näitab paraku, et ei ole olemas ühtegi kaljukindlat testi, mis eksimata eristaks koroonaviiruse nakkusohtlikud patsiendid nakkusohututest,” nentis haigla juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles