JUHTKIRI Nupukad noored

Saarte Hääl
Copy
Aju
Aju Foto: unsplash.com

Vahest ei loe praegused lapsed ja noored tõesti enam raamatuid nii palju kui nendeealised vanasti. Samas hoiavad ärksamad neist – keda ei ole sugugi vähe – end maailmas toimuvaga kursis. Tänu sellele jagub neil nii teadmisi, oskust loogiliselt mõelda, kujutlusvõimet kui ka loovust.

Kes ei usu – kuulake kasvõi "Miniturniiri" saadet Vikerraadios, kus Kuressaare Nooruse kooli 7. klassi viieliikmeline tiim oma teadmised ja mõtlemisvõime proovile pani. Või siis lugege (samuti tänasest Saarte Häälest) Lümanda ja Salme noorte edust Robotexi võistlusel. Nimelt võttis Lümanda kooli õpilane Karl Priido Hoogand LEGO sumos võidu Salme koolis mitu aastat arendatud robotiga Salme Sahk.

Tänavu ametikoolis ärieriala lõpetanud noored naised võitsid aga kaks medalit Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni AEHT aastakonverentsilt. Aureelia Kald pälvis kuldmedali ja Mariliis Zenkevičs pronksmedali võistlusalal nimetusega strateegiline mõtlemine.

Aastasadu, kui mitte tuhandeid käibel olnud arvamus, et noorus on hukas, ei pea õnneks paika. Vähemalt mitte nende ettevõtlike ja nupukate laste ja noorte kohta, kes Saaremaale au ja kuulsust toovad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles