ÜLESKUTSE Kes võiks pälvida Eerik Haameri kunstiauhinna?

Saarte Hääl
Copy
Eerik Haamer. Kalurinaised. 1940. Õli
Eerik Haamer. Kalurinaised. 1940. Õli Foto: Kumu

Eerik Haameri nimeline kunstiauhind koosneb stipendiumist suurusega 2000 eurot, mälestusesemest ja aukirjast, mis antakse üle 18. veebruaril 2022. aastal Kuressaare raekojas. Lisaks saab tunnustuse väärinud autor võimaluse korraldada isikunäitus Kuressaare Raegaleriis 2023. aasta veebruaris.

Eerik Haameri nimeline kunstiauhind on 2017. aastal Kuressaare linna asutatud auhind, mille eesmärk on tunnustada silmapaistvaid saavutusi kunstivaldkonnas ja jäädvustada kunstnik Eerik Haameri mälestust.

Auhind on Saaremaa vallavalitsuse ja Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi koostöös väljaantav tunnustus, mis omistatakse Eesti autorile, kelle 2021. aasta loomingus on kunstiliselt kõrgel tasemel leidnud mõtestamist Eestimaa saatus ja siinsete inimeste elu, mille juures on eelistatud merega seotud saareline eluviis, kodumaalt väljarännanute käekäik mujal maailmas ning inimsust laiemalt puudutavad eksistentsiaalsed teemad ja üldinimlikud väärtused.

Auhinna kandidaate võivad esitada kõik kunstiga seotud institutsioonid ning kandidaatideks saavad olla eri valdkondades ja tehnikates tegutsevad kunstnikud nii eksponeeritud üksikteoste kui ka näitusekomplektidega ja kunstiteadlased-kuraatorid näituseprojektide või trükistega, mis on avalikult eksponeeritud või välja antud jooksval kalendriaastal.

Kirjalikke ettepanekuid Eerik Haameri kunstiauhinnale koos asjakohase põhjenduse ning dokumenteeritud materjaliga (fotod, video vms) oodatakse kuni 14. jaanuarini 2022 kella 24-ni aadressil lii.pihl@kuressaare.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles