Euroopa meistrid Ken Torn ja Kauri Pannas koguvad hooaja viimasel etapil kogemusi

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Sven Kollus

Reedel anti Kanaari saarte suurimas linnas, Las Palmas de Gran Canarias start autoralli Euroopa meistrivõistluste hooaja 2021 viimasele etapile. Võistlusele said lähte 71 võistluspaari, kelle hulgas ka tänavused ERC Junior klassi meistrid Ken Torn - Kauri Pannas.

Kuna eestlased enam viimasel etapil riske ei pea võtma, siis starditi rallile M-Sport Poola meeskonna poolt ettevalmistatud Ford Fiesta Rally3 autol eesmärgiga koguda asfaldikilomeetreid ja sõitu nautida.

Avapäeval sõideti üheksa kiiruskatset, mille jooksul läbiti 106,39 katsekilomeetrit.

Hommikusel ringil sõidetud neljal katsel tegid Autosport Team Estonia liikmed palju legendi parandusi ja hoidsid üldarvestuse 30. kohta. ERC Junior klassis kahjuks eestlastel viimasel etapil konkurente pole.

Päeva teises pooles tõstsid eestlased täiendust saanud legendi ja enesekindluse toel tempot ja näitasid päeva lõpetanud 1,53 km pikkusel katsel absoluudi 12. aega. Üldarvestuses lõpetasid Torn - Pannas avapäeva 25.kohal. Liidritest, kelleks on Citroën C3 Rally2 autol sõitvad Aleksei Lukyanuk - Aleksei Arnautov jäädakse maha 5:21,4.

Ken Torn: "Teadsime, et meid on ees ootamas kõige ehedam asfaldiralli oma siledate kurv kurvi järel lõikudega. Päeva esimeses pooles proovisime legendi jooksma saada ja seda täiendada. Päeva teine pool oli väga nauditav ja saime tempot tõsta. Auto töötas laitmatult ja katsed on siin ägedad."

Kauri Pannas: "Kui mõnusa hooga lasta, siis on katsed siin väga nauditavad. Hoopis midagi muud, kui kruusa peal lugeda. Üks päev veel minna ja siis on meie jaoks edukas hooaeg lõppenud."

Järjekorras 45. Rally Islas Canarias jätkub laupäeval kaheksa kiiruskatsega, mille jooksu läbitakse selle hooaja viimased 90,90 katsekilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles