Vallajuhid saavad üle nelja aasta priske palgatõusu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
MADIS KALLASE (paremal) sõnul suureneb abivallavanemate arvu vähendamise tõttu ka volikogu esimehe Jaanus Tamkivi koormus.
MADIS KALLASE (paremal) sõnul suureneb abivallavanemate arvu vähendamise tõttu ka volikogu esimehe Jaanus Tamkivi koormus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavolikogu hakkab oma reedesel istungil otsustama vallajuhtide palgatõusu üle, millest suurim on abivallavanemate 24% suurenev töötasu. Kõrgemat hüvitist hakkaksid saama ka volikogu ning osavalla- ja kogukonnakogude liikmed.

Kõikide tasude ja hüvitiste tõstmise plaani põhjendab koalitsioon sellega, et aastast 2017 on senised summad püsinud muutumatuna, vallavalitsuse koosseis väheneb ning Saaremaa vald ei olevat paljude Eesti omavalitsustega selles osas konkurentsivõimeline.

"Eelnevalt oli vallavalitsus kuueliikmeline ja nüüd viieliikmeline ning see tähendab kõigile suuremat koormust," põhjendab tulevane vallavanem Madis Kallas palgatõusu, kus vallavanema töötasu kasvab 15% võrra 3800 euro pealt 4400 euroni ning abivallavanema töötasu 24% – 2900 eurolt 3600 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles