Härma: terviseamet pooldab seniste meetmetega jätkamist

Saarte Hääl
Copy
Desinfitseerimisvahend ja mask.
Desinfitseerimisvahend ja mask. Foto: Unsplash

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma märkis kolmapäevasel pressikonverentsil Covid-19 hetkeolukorra kohta, et haigestumine Eestis on languses.

"Eestis on haigestumine kiires langustempos, kuid Euroopa nakatumise tase on kõrge ja kasvus ning ka Covid-19 surmad on Euroopas tõusus," nentis Härma ja lisas, et Eestis on koroonasurmad aga vähenemas.

Tema sõnul võib optimistliku prognoosi jätkudes detsembris jõuda plaanilise ravi taastumiseni. "Kui praegu on nakatumiskordaja 0,8 peal, võib see tõusta 0,9 peale, mistõttu võib eesmärgini jõudmise aeg pikeneda. Kuigi nakatumiskordaja võib tõusta 0,9 peale, siis sellest hoolimata langustrend ei pöördu, vaid optimistlik prognoos pikeneb," selgitas ta. "ECDC soovitab ka kõrge vaktsineerimise tasemega riikidel rakendada meetmetena kaugtööd, piirarve, tõhusat ventilatsiooni, maskide kandmist ja hajutatust." ütles Härma.

Terviseminister Tanel Kiige sõnul on näitajate langusel viis põhjust. "Vaktsineerimine, ohutaju tõus ja vastutustundlik käitumine, meetmed ja järelevalve, kiirtestimine koolides ning teatud piirkondades distantsõppe rakendamine," rääkis Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles