Uuel nädalal tuleb ohtralt lumelisa ja omajagu miinuskraade

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi ilmateenistuse andmeil on algaval nädalal oodata iga päev uut lumesadu.

Esmaspäeva öösel madalrõhuala eemaldub ja lund sajab kohati. Päeval jõuab järgmine madalrõhuala Poola kohalt Baltimaadesse. Sajab lund ja tuiskab, sadu on mitmel pool tugev. Kirdetuul tugevneb, päeval ulatuvad puhangud sisemaal 14, rannikul üle 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, öö hakul selgineva taeva all langeb paiguti -8°C-ni, päeval on -3..+1°C.

Teisipäeval jätkab ka see madalrõhkkond teekonda Peipsi taha ja suundub edasi Valge mere suunas. Sajab lund, pärastlõunal jäävad sajuhood harvemaks, tuiskab. Tuul pöördub loodesse ja on jätkuvalt tugev. Tsükloni tagalas saabub põhjast külma ja õhutemperatuur hakkab langema, öösel -1..-6°C-ni, päeval langus jätkub, pärastlõunaks -3..-7°C-ni, rannikul on kohati 0°C lähedal.

Kolmapäeval jääb madalrõhuala Loode-Venemaale pöörlema ja külma õhu juurdevool jätkub. Öösel sajab mitmel pool, päeval kohati lund. Loode- ja läänetuul aeglaselt nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -4..-9, rannikul 0..-3, päeval -1..-5, rannikul kohati +1°C.

Neljapäeval jääme eemalduva madalrõhkkonna edelaserva. Lund sajab peamiselt Põhja-Eestis ja saartel. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel -5..-11, Lõuna-Eestis kuni -13°C-ni, rannikul on 0..-4, päeval -1..-7, rannikul kohati +1°C.

Reedel jääme kauge madalrõhuala edelaserva. Kohati sajab lund. Õhutemperatuur on öösel -7..-12, läänerannikul ja saartel 0..-6°C, päeval -4..-10, rannikul kohati 0..-2°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles