Hiite kuvavõistlusel tegid ilma Saaremaa pildid

Copy
Täri pärn.
Täri pärn. Foto: Maris Sepp

Looduslikele pühapaikadele keskenduval rahvusvahelisel Hiite kuvavõistlusel pälvisid viis auhinda, sealhulgas ka 1000-eurose peaauhinna, Saaremaa pühapaikadest tehtud fotod. Esikoha võitis “Puude esiema”, millel on jäädvustatud Saaremaal Liikülas kasvav Täri pärn. Võidupildi autor Maris Sepp töötab keskkonnaametis ja pildistab vabal ajal kodusaare loodust.

Täri pärna vanuseks hinnatakse 400 aastat ja 7-meetrise ümbermõõduga on ta Eesti jämedaim pärn.

Kuvavõistluse hindamiskogu esimees fotograaf Arne Ader ütles, et madala võraga varjatud Täri pärna on keeruline pildistada, kuid võidupildi autoril on see väga hästi õnnestunud. “Lisaks, Eesti vajab rohkem 400-aastaseid puid ja võidukuva aitab seda meelde tuletada,” sõnas Ader.

14. korda toimunud kuvavõistlus keskendus hõimurahvaste pühapaikadele.

Lisaks esikohale pälvis auhinna veel neli Saaremaa pilti. Neist kolmel on Odalätsi allikas: pühade vete auhind (Urve Hermann), pärimuse auhind (Urve Hermann) ja saarte auhind (Marko Palm). Looduskaitse auhinna võitis Marko Palmi foto Panga pangast.

Võidupildid valinud hindamiskogusse kuulusid loodusfotograaf Arne Ader, loodusajakirjanik Helen Arusoo, kunstnik Epp Margna ja fennougrist Patrick Juho-Ville O’Rourke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles