TALVINE ILM TULEB TAGASI Ilmateenistus lubab ikkagi lumiseid jõule (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi ilmateenistuse prognoosi kohaselt muutub ilm uuel nädalala muutub taas talviseks. Puhub tugev põhjatuul, sajab lund ja tuiskab ning õhutemperatuur päev päevalt langeb.

Esmaspäeval liigub madalrõhuala Venemaa lääneosast ida poole, kuid süveneb ja nii katab selle lääneserv jätkuvalt Baltimaad. Põhjavoolus saabub siia talviselt külm õhumass. Aeg-ajalt sajab lund ja tuiskab. Põhjakaarest puhuv tuul on tugev. Õhutemperatuur langeb hommikuks Ida-Eestis -6..-9, Lääne-Eestis -2..-7, päeval temperatuuri langus jätkub - pärastlõunal on külma 5..9, Ida-Eestis kuni 11 kraadi.

Teisipäeval jääme kaugeneva madalrõhuala lääneserva. Öösel sajab mitmel pool lund ja tuiskab, päeval on lumehooge kohati. Põhjakaarest puhuv tuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -8..-13°C, saartel ja läänerannikul -4..-7°C ja päeval oluliselt ei tõuse.

Kolmapäeval idapoolse madalrõhuala mõju nõrgeneb, Skandinaavia lõunaosast liigub aga juva järgmine Läänemere lõunaossa. Nii jääme madalrõhuvööndisse ja kohati on lumehooge. Põhjakaarest puhuv tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -8..-13°C, kohati Ida-Eestis kuni -17, saarte rannikul veidi pehmem, päeval oluliselt ei tõuse.

Neljapäeval oleme kirde-edela suunalises madalrõhuvööndis. Lumehooge on peamiselt rannikualadel. Tuul pöördub põhjakaarest lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -7..-12, Kesk- Eestis -12..-16, Ida-Eestis -15..-20°C ja päeval oluliselt ei tõuse.

Reedel on Skandinaaviast tulemas madalrõhulohk, mis toob niiskust ja veidi soojema õhumassi. Mitmel pool sajab lund. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -6..-12, Kesk-Eestis -13..-17, Ida-Eestis kuni -20°C, pikemate selgimiste korral langeb veelgi madalamale, päeval tõuseb Lääne-Eestis -2..-8, Kesk-Eestis -9..-13, Ida-Eestis -13..-17°C.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles