Viimastel aastatel on Eestis ja ka Saaremaal aina tugevamini kanda kinnitanud meie tavapärase pagarikunsti jaoks harjumatu hapusaia ehk pärmita saia küpsetamine. Selle väga maitsva ja ka kasuliku jahutoote kohta jagas Saarte Häälele oma kogemusi Agne Peetersoo.
Tellijale
TOIT ⟩ Aasta esimeseks päevaks küpseta hapusaia!
Agne avastas hapusaia enda jaoks Madeiral elades. “Seda müüdi mingites suvalistes nurgatagustes restoranides. Tavaline valge päts, aga jube huvitava maitsega. Lõpuks sain teada, et tegu on väga traditsioonilise saiaga, mille valmistamisel kasutatakse juuretist. Seejärel kulus parasjagu detektiivitööd, et ühest pagarikojast lõpuks juuretis hankida. Portugali keeles on selle nimi massa mae – taigna ema,” meenutab ta.