Eestimaa spordihing Tõnu Vaher: „Ma pean edasi panema!“

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
2021. aastal pärjati aasta spordihinge tiitliga Saaremaa teenekas jooksukorraldaja Tõnu Vaher.
2021. aastal pärjati aasta spordihinge tiitliga Saaremaa teenekas jooksukorraldaja Tõnu Vaher. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Kolmapäeval Tallinnas toimunud auhinnagalal „Eesti Spordiaasta Tähed“ pärjati aasta spordihinge tiitliga Saaremaa teenekas jooksukorraldaja Tõnu Vaher.

48. korda Saaremaa Kolme Päeva jooksul korraldanud Tõnu Vaher ütles, et sellise auhinna peale peaks vist elutöö tehtud olema ja tegevusele joone alla tõmbama.

„Tuleb vist ära lõpetada,“ naeris Vaher, kuid lisas samas, et teisalt kohustab selline tunnustus jätkama. Lisaks Eesti ühele armastatuimale jooksuvõistlusele on ta ka1982 aastast korraldanud pööripäevajookse ja aastast 1997 Sarma seeriajookse.

Koos tütar Helen Jürjo ja hulga vabatahtlikega võistlusi korraldav 68- aastane Vaher nentis, et siiski peab hakkama võtma veidi rahulikumalt, sest vanus annab tunda. Pärast viimaseid võistlusi on ta ennast eriti väsinult tundnud.

Galal tänukõnet pidades mälestas Vaher head sõpra Jüri Tamme, kes möödunud aastal meie seast lahkus. Vaheri sõnul on Tammel suur teene selles, et ta täna auhinnaga laval seisab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles