Väikesaarte elukeskkonna paremaks muutmiseks saab toetust taotleda

Copy
Vilsandi hõljuk.
Vilsandi hõljuk. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Avati 640 000-eurone toetusvoor, mille abil saab suurendada väikesaarte elanikele osutatavate esmatähtsate teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti.

Rahandusministeerium ja Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) avasid 3. jaanuaril väikesaarte toetusprogrammi.

"Programmi abil on võimalik parandada saarte elektri, sideteenuse, joogivee, terviseteenuste, hariduse ja muude eluks vajalike teenuste kättesaadavust, samuti arendada päästevõimekust ning transpordiühendust maismaaga," kirjutas Riigihalduse minister Jaak Aab.

Väikesaarte programmist saavad toetust taotleda 16 püsiasustusega väikesaart, teiste seas ka Abruka, ruhnu, Kesselaid ja Vilsandi. Varasemates taotlusvoorudes on toetatud näiteks hüdrokopteri soetamist Muhusse ja eelmisel kevadel ostetud hõljukit, millega saab halva ilma korral pidada ühendust Vilsandi ja Abrukaga.

Taotlusi RTK-le saavad esitada nii avaliku, era- kui ka kolmanda sektori asutused. Taotlusvooru maht on 640 000 eurot, maksimaalne toetuse määr ühe projekti kohta on 130 000 eurot ja oma- või kaasfinantseeringu osa peab katma vähemalt 15 protsenti projekti kuludest. Projektid peavad olema lõpetatud hiljemalt 2023. aasta 31. oktoobriks.

Taotlusvoor on avatud 3. jaanuarist kuni 3. märtsi pärastlõunani, täpsema info leiab RTK kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles