MÄLESTAME ⟩ Andres Taimla

Saarte Hääl
Copy
Andres Taimla
Andres Taimla Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1947. aastal Kuressaares sündinud Andres Taimla õppis Orissaare keskkoolis. 1969–1981 töötas ta Paide laste ja noorte spordikooli direktorina, seejärel Paide rajooni spordikomitee ja haridusosakonna juhatajana. Ta on olnud Järvamaa abimaavanem ja hiljem juhtinud pikalt Paide linnavolikogu. 1995–2007 oli Taimla riigikogu liige.

Andres oli väga energiline ja sihikindel mees, teoinimene kõiges, mida ette võttis. Mitmekülgse spordimehena oli ta osaleja ja korraldaja kõikidel võistlustel. Mitte igaüks ei sõitnud mitu korda nädalas koolipäevil Orissaarest Kuressaarde võrkpallitrenni. Kõlab uskumatuna seegi, et alles üsna hiljuti, novembrikuus, ehitas ta oma kodupaigas kiviaeda…

Andres oskas märgata ja kaaslastest hoolida. Ülikooliaastail hoolitses ta selle eest, et koolivennad-õpingukaaslased edukalt edasi jõuaksid. Tööaastail Paides oli ta eelkõige koolimees ja nii spordi- kui ka hariduselu juhtides oskas ta teinekord saavutada rohkem, kui temalt oodati.

Uus aeg ja poliitikuelu polnud kindlasti tallegi kerged, aga Andres oskas tegus olla omas ajas ja väga erinevates valdkondades. Riigikogu haridus- ja kultuurikomisjonis rääkis ta kaasa kogenud praktikuna, kes mõistis, mis on võimalik ja vajalik tegelikus koolielus. Tühja juttu ta ei teinud ja ettevõetu viis lõpule. Reaalsuse tunnetus, lai sõprade- ja suhtlusring ning oskus olla meeskonnamängija erinevates kooslustes tõi talle kordaminekuid paljudes valdkondades.

Meie – kooliõed ja -vennad – oleme Andresele tänulikud selle eest, et ta tegi nii palju oma kunagise kooli toetuseks ja kunagise sõpruskonna säilitamiseks. Lõpetasime Orissaares keskkooli 1965. aastal, aga kokkutulekutel käime tänaseni. Koolisõprus ei kao, see loob usaldust ja annab jõudu ka teispoolsusest.

Kaaslased Orissaare keskkooli 1965. aasta 16. lennust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles