JUHTKIRI Elektrihind kui elektrišokk

Saarte Hääl
Copy
Kallis elekter.
Kallis elekter. Foto: www.freepik.com / montaaž Liina Õun

Pöörastesse kõrgustesse tõusnud elektrihind detsembrikuu elektriarvel mõjus paljudele kui elektrilöök. Eriti kõva hoobi said need, kes valisid fikseeritud hinnaga paketi asemel börsipaketi. Kordi tõusnud elektrihind paneb ahastama isegi neid, kes oma sissetuleku üle kurta ei saa. Seda enam siis neid, kel rahaga niigi kitsas.

Kui eraisikud saavad taotleda energiakulude hüvitamiseks toetust, siis mida peavad tegema näiteks tootvad ettevõtted. Või mittetulundusühingud, mis on niigi püüdnud kuidagi ots otsaga kokku tulla. Või siis näiteks kirikute kogudused.

Tänases Saarte Hääles tõdeb kirikuõpetaja Anti Toplaan, et Laurentiuse koguduse elektriarve on mullusega võrreldes üle viie korra suurem, ulatudes üle viie ja poole tuhande euro.

Paraku on neid, keda energiakulude kasv ägama paneb, väga palju.

Kuidas ja mille arvelt kokku hoida, kui kuskilt enam kokku hoida ei ole? Küttesüsteeme välja vahetama hakata on praegu ilmselgelt hilja.

Vabariigi valitsus ei saa lubada, et riigile kuuluv ettevõte täidab kodanike rahakoti najal äriplaani, leiab Toplaan. Kahjuks paistab, et siiski saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles