Euroopa pühadekombed pakkusid palju põnevust

Saarte Hääl
Copy
Möödunud sajandi keskpaigas jõule ametlikult enam polnud. Pilt on tehtud 1950.–1960. aastatel Võru 3. seitsmeklassilise kooli kodulooringis, kus tutvustati näärikombeid, konkreetselt näärisokku.
Möödunud sajandi keskpaigas jõule ametlikult enam polnud. Pilt on tehtud 1950.–1960. aastatel Võru 3. seitsmeklassilise kooli kodulooringis, kus tutvustati näärikombeid, konkreetselt näärisokku. Foto: Erakogu

Jõulukuul toimus meie koolis rahvusvaheline projekt, mis kandis nime "Pühadesoovid üle Euroopa". Kaasatud olid 6–12-aastased õpilased. Juhendajateks meie koolis olid muusikaõpetaja Reet Lõugas, kunstiõpetaja Pille Toom ja projektijuhina inglise keele õpetaja Maia Tõhk.

Juba novembris alustasime koostööd eTwinningu keskkonnas üheksa Euroopa riigi ja 16 kooli õpilastega, et tutvustada üksteisele jõulutraditsioone ja -kombeid. Projektis osalemiseks tuli täita kolm ülesannet.

Igale partnerkoolile tuli saata kaks jõulukaarti: inglise keeles ja oma emakeeles. Teiseks tuli eTwinningu platvormile laadida üles üks jõululaul õpilaste esituses ja kolmandaks tutvustada oma maa jõulukombeid.

Meile pakkus see projekt väga hea kogemuse, sest saime juurde palju teadmisi erinevate rahvaste traditsioonidest. Uurisime Euroopa kaarti, et üles leida partnerkoolide asukohad. Huviga ootasime erinevate koolide üleslaetud lauluvideoid. Saime teada, kuidas erinevate maade keeles soovida head uut aastat: näiteks Feliz Ano Novo! ütlevad portugallased, Yeni Yilin Kultu! kreeklased. Kõik pühadekaardid riputasime meie oma kooli jõulupuule, et kogu kooli õpilased, töötajad ja lapsevanemad saaksid nendega tutvuda. Videod jõulukommetest ja -lauludest pakkusid meile põnevat arutelu.

ETwinningu projekt andis nii meie kooli õpilastele kui ka õpetajatele võimaluse osaleda vahvas projektis koostöös teiste maade koolide õpilastega. Saime uue kogemuse ja ainetunnid olid tänu projektile huvitavamad.

Teele Tõhk, Marilin Poopuu, Anette Adoson, Aste põhikooli 3. klassi õpilased

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles