ÜLESKUTSE ⟩ Otsime noori talente!

, kultuurinõunik
Copy
Triin Ella
Triin Ella Foto: Tambet Allik

Sel kevadel, 25. aprillist 1. maini sünnib Kuressaares omaenda koguperelavastus W. A. Mozarti "Võluflöödist". Ooperi kunstiline juht ja Sarastro rolli solist on Ain Anger ning muusikaline juht ja dirigent Edoardo Narbona. Kaasa teeb Läänesaarte kammerorkester. Ooper on ühes vaatuses, umbes tunni jagu pikk ja eesti keeles. Tekstid on tõlkinud Leelo Tungal.

Lavastus sünnib põneval kujul Kuressaare kultuurikeskuses koostöös Kuressaare Kultuurivaraga ning lavale tuuakse kolme päeva jooksul viis etendust.

Lisaks solistidele on kaasatud juba Saaremaa gümnaasiumi noored näitlejad Tanel Tingi juhendamisel ning nüüd otsime kuut põhikooli last-lauljat täitma kolme poisi rolli vanuses 8–14-a.

Lasteansambli lauljate leidmiseks korraldavad Ain Anger ja Triin Ella konkursi esmaspäeval, 24. jaanuaril kell 13–17 Kuressaare kultuurikeskuses.

Lapsi valitakse kuus (iga hääle jaoks kaks last) ning etendustes lauldakse kolmestes koosseisudes. Topeltkoosseis on vajalik juhuks, kui keegi peaks haigestuma. Lisaks laulule on lastel ka lühike tekstiosa, kus nad mängivad Vana-Papageno (Ain Anger) lapselapsi.

Palun andke oma tublidele laululastele võimalus osaleda! Valige oma õpilaste hulgast välja need, kes teie arvates võiks sobida. Oodatud on nii poisid kui ka tüdrukud põhikooli klassidest, kes võiksid peale õppeprotsessi olla võimelised laulma "Võluflöödi" kolme poisi partiid.

Katsetel "Võluflöödi" laulude esitamist ei küsita!

Katsed toimuvad kahes voorus ja vaja on ette valmistada vabalt valitud laulu ettelaulmine ja hääleulatuse kontroll, mille viib läbi Triin Ella. Teises voorus palutakse laulda kaanonis "Viva, viva la Musica".

Katsetele saab registreerida annikki.aruvali@saaremaavald.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles