Eesti Autospordi Liit tunnustas teenekaid autosporditegelasi

Saarte Hääl
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Eesti Autospordi Liit (EAL) andis Tallinna raekojas üle alaliidu teenetemärgid teenekatele autosportlastele ja teistele Eesti autospordi arengusse panustanud inimestele. Saarlastest pälvisid tunnustuse Ott Tänak ja Vello Õunpuu.

Ott Tänak sai teenetemärgi maailmameistritiitli eest ja Vello Õunpuu sportlike saavutuste eest autorallis.

"100 aastat Eesti autosporti on tegelikult väga pikk aeg. On tohutult palju suuremaid ja väiksemaid saavutusi ja seda mitte ainult sportlike tulemuste poolelt. On ka tohutu pühendumusega väga suur kogukond, kellest igaüks on ääretult tähtis, olgu tegemist siis spordiametniku, võistluste korraldaja, autospordi toetaja või muul viisil panustajaga,“ sõnas EAL volinike kogu esimees Arvo Ojaperv.

Teise sajandi künnisel leidsime, et just praegu on see õige hetk luua Eesti Autospordi Liidu teenetemärk. Luua selleks, et tähtsustada täna ja mäletada tulevikus neid inimesi, kelle panus autosporti on olnud erakordne. Inimesi, kes on inspiratsiooniks nii tänasele kui tulevasele autospordikogukonnale,“ ütles Ojaperv.

EAL teenetemärkide omistamisest saab iga-aastane traditsioon. "Eesti autospordi hüvanguks on pingutanud palju rohkem inimesi, kui tunnustasime tänasel üritusel," sõnas EAL juhatuse esimees Janis Kaal. „Peame kõigi panust väga oluliseks ning seepärast saab teenetemärkide üleandmisest tava.“

Teenetemärgid andsid üle Riigikogu aseesimees Hanno Pevkur ja EAL volinike kogu esimees Arvo Ojaperv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles