Siseturism hakkas sügiskuudel kahanema

Urmas Kiil
Copy
Virtsu sadam
Virtsu sadam Foto: Jüri Looring

Kui seni on koroonaaja iseloomulikuks tunnuseks olnud siseturimi osakaalu pidev kasv ja välituristide arvu vähenemine, siis möödunud aasta oktoobrist alates on arengusuunad olnud vastupidised – siseturism näitab kahanemise tendentsi, see-eest on välisturistide arv üllatuslikult kasvanud.

Siseturismi osakaalu vähenemine on aga vähendanud ka turistide arvu tervikuna. Nii näiteks registreeriti statistikaameti andmetel mullu oktoobris Saare maakonna majutusasutustes veidi üle 18 500 ööbimise, mis on 2020. aasta sama perioodiga võrreldes ligi 14 protsenti vähem. Kui võrrelda aga kahe viimase aasta novembrit, siis kahanes ööbimiste arv möödunud aastal enam kui viiendiku võrra.

Varasematele aastatele järsult vastanduv on aga tõsiasi, et mullu oktoobrist alates hakkas ühtäkki kahanema Eesti turistide arv. Möödunud aasta oktoobris registreeriti Saare maakonna majutusasutustes Eesti turistide arvele ligi 15 500 ööbimist, mis on 2020. aastaga võrreldes 19 protsenti vähem. 2021. aasta novembris kahanes aga meie hotellide ja muude majutusasutuste teenuseid kasutanud Eesti kodanike arv tunamulluse aasta sama perioodiga võrreldes pea kolmandiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles