Energiahinna hüvitamisel mitu võimalust

Saarte Hääl
Copy
Kallis elekter.
Kallis elekter. Foto: www.freepik.com / montaaž Liina Õun

Valitsus otsustas kõikidele elektritarbijatele kehtestada hinnatõusu leevendamiseks hinnalae. Samas jäävad kehtima ka senised toetusmeetmed ning enam kui 650 kWh kuus tarbivad vähemkindlustatud inimesed võivad kohalikust omavalitsusest lisatoetust küsida.

Kodutarbijatele kehtestati käesoleva aasta esimeseks kolmeks kuuks hinnalagi 12 senti kWh eest elektritarbimisel kuni 650 kWh kuus. See kehtib nii börsi- kui ka fikseeritud hinnaga lepingutele ja tähendab, et 12 sendist kõrgema hinnaosa maksab riik otse elektrimüüjale ning tarbijale esitatud arve on selle võrra väiksem. Mingit eraldi taotlust selleks tegema ei pea. Klientidel, kelle fikseeritud elektrihind on kehtestatud piirist madalam, jääb kõik samaks.

Vähemkindlustatud pered, kelle elektritarbimine on üle 650 kWh kuus, võivad jätkuvalt pöörduda täiendava toetuse saamiseks kohaliku omavalitsuse poole, sest kehtima jäävad ka senised toetusmeetmed. Nende kohaselt hüvitatakse 80 protsendi ulatuses energiahind, mis ületab 12 senti kWh. Omavalitsusele tuleb sel juhul lisaks muudele dokumentidele esitada ka energiamüüja poolt uue toetusskeemi järgi kirjutatud kompensatsiooniga arved.

Toetuse ülempiir kõigi energiakulude peale kokku on 500 eurot ühe kuu kohta ja seda makstakse perioodi eest 2021. aasta 1. september kuni 2022. aasta 30. märts (kaasa arvatud).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles