ÜLESKUTSE ⟩ Saare- ja Muhumaa naised, tulge rinnakontrolli!

Saarte Hääl
Copy
Mammograafiabuss
Mammograafiabuss Foto: SA Viljandi Haigla, Eesti Vähiliit

Viljandi haigla mobiilne naistekliinik ootab Saaremaa ja Muhu naisi rinnakontrolli.

Viljandi haigla mobiilse naistekliiniku rinnakabineti esimene väljasõit on Saare maakonda 30.–31. jaanuaril. Buss peatub Liiva Coopi kaupluse juures 30. jaanuaril kell 10–18 ja Orissaare Coopi kaupluse juures 31. jaanuaril kell 9–17.

Mobiilses rinnakabinetis teevad iseseisvaid vastuvõtte kogemustega ämmaemandad. Rinnakabinetti pääseb saatekirjata ja see võimaldab saada abi kiiremini.

Rinnakabinetti on oodatud igas vanuses naised, kes soovivad kontrollida rindu või kellel on rindadega seotud kaebusi.

Pöörduma peaks kindlasti juhul, kui rinnas on tunda tükke, sõlmi, mügarikke või teisi muutusi. Vajadusel suunatakse patsient edasi lisauuringutele mammograafiabussi, kus tehakse rindadest juba täpsem uuring.

Rinnakabineti ämmaemanda iseseisvale vastuvõtule tulemiseks saatekirja vaja ei ole. Rinnakabinetti saab aega kinni panna Viljandi haigla üldregistratuuri numbril 43 43 001 (kell 8–16).

Visiiditasu ravikindlustatud naistele on 5 eurot ja ravikindlustamata naistele 35 eurot. Vabade aegade olemasolul pääseb vastuvõtule ka elavas järjekorras.

Kes sel aastal sõeluuringu gruppi ei kuulu, saab saatekirja mammograafiaks rinnakabinetist Viljandi haiglas või bussist. Rinnakabinetis saab abi ja õpetust ka iseseisvaks rindade kontrolliks.

NB! Bussis on ka emakakaelavähi sõeluuringu võimalus.

Loodame, et rinnakabineti ja mammobussi koostöö annab Viljandimaa ning kogu Eesti naistele kindlustunde ning võimaldab avastada rinnavähki varases staadiumis. Varakult avastatud rinnavähk on tervistatavalt ravitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles