TOIT ⟩ Sissejuhatus sushikunsti: "Kui õigeid nippe teada, saab ka laps hakkama!"

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
RIIS OLGU ÕIGESTI TEHTUD: Kui riisi keetmine hästi välja ei kuku, soovitab Sylvia-Regina Piht osta valmis tehtud riis sushi söögikohtadest.
RIIS OLGU ÕIGESTI TEHTUD: Kui riisi keetmine hästi välja ei kuku, soovitab Sylvia-Regina Piht osta valmis tehtud riis sushi söögikohtadest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Eks see sushitegu paras nikerdamine ja mäkerdamine ole, aga kui õigeid nippe teada, saab ka laps hakkama,” kinnitab Chameleoni restorani peakokk Sylvia-Regina Piht.

“Üks sushi tähtsamaid komponente on muidugi riis,” ütleb Sylvia-Regina, kes on õppinud kokandust Kuressaare ametikoolis ja sushitegemise kunsti Tallinnas selle ala meistritelt, Moskvast pärit jaapanlastelt.

Suvaline riis sushi tegemiseks tema sõnul kindlasti ei sobi. Selleks tuleb osta spetsiaalne sushiriis ja enne keetmist korralikult läbi pesta. Sylvia-Regina paneb riisi kõigepealt leigesse vette pooleks tunniks likku ning hakkab seda siis õrnalt pesema. Vett tuleb pesemisel vahetada nii mitu korda, kuni see enam hägune ei jää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles