MUHU UUDISSED Kenad ja moekast küinlakuud!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Terve kuu jägu juba seda vuastad seljataga. Oo ikka oln üks irmus kiire ja kole närviline kuu. Neh ikka sie va koroona ja siis nie venelased oma sõjaga ja neh. Just lüö kääga, lüö kahega. Mineva neljabe olli kaduneljabe. Kangest tahaks, et siis asjad paramuse poole oleks püörma akan, aga paergu põle viel nõukest õnne nähe mitte kuskilt otsast kua.

Neh ja justkut seda jämpsi muidu vähä oleks. Mineva riede sai sii irmuga arvatud, et tia kas nüid kiegid varastas tükkis elekri ää, et seda tulisema kalli raha iest maha müia? Või es jäksan mõni änam maksa teese iest ja virutas südametäävaga tüki Muhu suart keskel üöd pimeks? Aga neh, sai nie asjad keskominguks okurooti jälle.

Aga elu köib selle ralli kõrvas ikka omasuodu ja suab sedaviisi õigeks küll. Liiva linnas sie Muhu Maja kerkib ühna juoniga ja kuulukse, et oome võie juba masu sarikaliikusid suaja. Nõnna et ikka pirekse elevust kua selle alli ja tuulise ja patsillusi täis elu keskele.

Neh, Koguvas oo kaks suuremad sorti sündmust selle kuu sihes tõesti viel tulemas. Oo sõbrapäe ja oo Tooma Juhani sünnipäe. Sõbrapääva pidu tuleb Koguva Vanatoal. Ja neh, põle mitte mingitsugune larbatsku, tükkis kena ja viisakas süömaaeg. Tasub Vanatoalt otse järgi uurida, et mis pakutse ja mis maksab ja mismuodi omale lava jaare kohjad suab. Neh, niipaljuke oo kiire kua, et ega ruumi põle sial undrehti mitte. Nõnna et kis oo laani võtn, siis kukkugu aga nobesti asju aama.

Neh, ja ühessateistmendal, siis jälle tähistatse Koguvas Tooma Juhani saa-vuastast juubelid. Kellu kaheteistmest akatse Juhani kuju juures pissitassa pihta ja kellu kahest minnasse Vanatoale majavarju

Neh ja kolmas suurem sündmus oo küinlakuu sihes viel. Vabariigi vuastapäe. Aga sest jõvab tiadusta viel. Selleni oo aega.

Ja Liiva pasturoadist oo kua uudissime. Kui äkist mõni laps või täiskasun inimene tahaks kangesti abi või õpetust suaja mõne kiele õppemise kohja pialt. Olga siis muhu kiel või eesti kiel või inglise kiel või vene kiel või soome kiel, siis iga esmasbe kellu poole nelja ja poole viie vahel võib pasturoadist läbi astu oma murega ja Koguva Laasu Kadri ja Kallaste Uuesaadu Monika aitavad seleta ja paranda, mis nupu taha jäeb. Ja kis õigel aal kohal oo, nende kääst tasu kua ep võeta.

Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis ikka terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles