Saaremaa Ettevõtjate Liit toetab kõigi koroonapiirangute kaotamist

BNS
Copy
Keskerakond veab juba mitu päeva kampaaniat, et koroonapassid jääksid ja kiirtestid naaseksid nende kõrvale. Sest ka vaktsineerimata inimesed (neid on 30–50 protsenti elanikkonnast) peavad saama tulla igapäeva ellu tagasi, sõnas Jüri Ratas (KE).
 
Keskerakond veab juba mitu päeva kampaaniat, et koroonapassid jääksid ja kiirtestid naaseksid nende kõrvale. Sest ka vaktsineerimata inimesed (neid on 30–50 protsenti elanikkonnast) peavad saama tulla igapäeva ellu tagasi, sõnas Jüri Ratas (KE).  Foto: Remo Tõnismäe

Saaremaa Ettevõtjate Liit (SEL) saatis peaminister Kaja Kallasele ja riigikogu esimees Jüri Ratasele pöördumise, milles toetab COVID-tõendi ja kõigi piirangute järk-järgulist kaotamist.

"Alates 2021. aasta novembrist kehivad meelelahutus-, turismi- ja teenindussektoris tegutsevatele ettevõtetele rangemad piirangud, mis panevad ettevõtjad keerulisse olukorda. Piiratakse ettevõtete lahtiolekuaegasid ning vaktsineerimis- või immuniseerimistõendi olemasolu on kohustuslik kõikidele külastajatele," kirjutab liit pöördumises.

Liit toonitab, et hetkel kehtivad piirangud takistavad suure hulga inimeste igapäevaelu normaalset toimimist ja ettevõtete tegevusvabadust.

Samuti on liidu andmetel mitmed Euroopa riigid tänaseks kehtivad piirangud juba täielikult kaotanud või teevad seda lähiajal. Pöördujad toovad näitena võib välja Soome, Norra, Taani, Suurbritannia ja Iirimaa. COVID-tõendi kaotamine oleks nende hinnangul suur samm piirangute leevendamise ja lõpetamise suunas.

"Mitmete juhtivate poliitikute, sealhulgas tervise- ja tööministri Tanel Kiik, sõnul on COVID-tõendi kasutamine poliitiline otsus. Siseministri Kristian Jaani sõnul on tänases omikroni leviku olukorras koroonapass oma elu ära elanud. Riigikogu esimees Jüri Ratas on pikalt pooldanud COVID-tõendi siseriikliku kasutamise lõpetamist," kirjutab liit.

Samuti on liidu sõnul tõendi lõpetamise poolt ka endised teadusnõukoja liikmed Andres Merits ja Irja Lutsar ning Kuressaare Haigla SA juhtide Edward Laane ja Märt Kõlli arvates tuleks hetkel kehtivad piirangud täielikult lõpetada.

SEL ettepanek on viivitamatu COVID-tõendi siseriiklik kaotamine ning kõikide kehtivate siseriiklike piirangute järk-järguline kaotamine ning ühiskonna avamine. Liit on omaltpoolt valmis iga ettepaneku elluviimisel julgelt kaasa rääkima ja toetama kõiki otsuseid, mis aitaksid piirangud lõpetada.

Valitsus soovib koroonatõendi kaotada 21. veebruarist

Peaminister Kaja Kallas teatas kolmapäeva õhtul, et kui 17. veebruari seisuga jõuab haiglasse alla 25 sümptomaatilise Covid-patsiendi päevas, lõpetab valitsus 21. veebruarist Covid-tõendi nõude.

"Meetmete leevendamisel manitsevad ettevaatlikkusele nii teadusnõukoda, terviseamet kui ka arstid ja tervishoiutöötajad, kes viiruse leviku tõttu suure töökoorma all ägavad. Seetõttu saame siseriiklikult Covid-tõendist loobuda, kui lähinädalatel koroonaviirusega haiglasse sattuvate inimeste hulk ei kasva," kirjutas Kallas sotsiaalmeedias.

Ühtlasi ei pea alates 7. veebruarist karantiini jääma koolis, lasteaias või huviringis Covid-positiivsega lähikontaktis olnud lapsed ja õpilased, sõltumata sellest, kas nad on vaktsineeritud või vaktsineerimata ning alates 14. veebruarist ei küsita alaealistelt enam Covid-tõendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles