Saaremaa vallavolikogu esimees: tuleb järgida maanteepikenduse printsiipi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa volikogu esimees Jaanus Tamkivi sõnul on rahandusministeeriumi seisukoht parvlaevaliinide piletihindade tõstmise määrusele saarlaste vaatest õige ja lootustandev.

Piletite hinnatõusu jõustamine ministeeriumi kavandatud viisil seaks suursaared (Saaremaa, Hiiumaa ja Muhu) teiste maakondadega võrreldes ebavõrdsesse konkurentsiolukorda ja annaks elukalliduse kasvule saartel täiendavat hoogu, kommenteeris Tamkivi. Ta lisas, et piletihinna tõstmise teema ei ole siiski veel lõppenud ja ilmselt oleme mõne aja pärast kahjuks selle juures uuesti tagasi.

Volikogu esimehe sõnul tuleb jälgida, et tehniliste detailide üle toimuvates vaidlustes hoogu sattudes ei kaotaks me silmist põhimõttelist eesmärki: selleks on juba aastakümneid räägitud ja soovitud nn maanteepikenduse printsiibi rakendamine ühendusteedel saartega.

„See tähendab, et väina ületamise kulud peaksid olema samas suurusjärgus vastavate kuludega maanteel. Peaksime edaspidistes otsustes parvalaevade piletihinna kujundamisel liikuma selle põhimõtte poole, mitte sellest eemale. See oleks sisuline regionaalpoliitika rakendamine suunas, mida saared väga ootavad,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles