LUGEJA KIRI Kabes võttis mõõtu üheksa poissi

Copy
Kabelaud
Kabelaud Foto: Henn Soodla

Koroonaaeg on tekitanud suure tühiku ka noorte kabemänguharrastuses. Kui enne pandeemia algust osales koolinoorte 2020. aasta meistrivõistlustel veel tosin poissi ja sama palju tüdrukuid, siis laupäeval, 12. veebruaril vaid 9 poissi kolmest koolist – Kärla, Kaali ja Kuressaare Nooruse koolist. Kärla võistlejate lisandumise üle on heameel, seal teeb Väino Uljas noortega tublit tööd.

Kuna võistluspaika, Nooruse kooli tuli kohale vähe lapsi, pandi nad mängima ühisel kaheringilisel turniiril, kuid paremusjärjestus selgitati eraldi keskastme (alates IV klassist) ja nooremate hulgas.

Keskastme parimate Siimeon Vahteri (Nooruse kool, 15,5 punkti), Märten Uljase (Kärla põhikool, 13 punkti) ja Uku Laansalu (Kärla põhikool, 11 punkti) mäng oli kohati juba päris kabemängu moodi, kuid arenguruumi muidugi on.

Meeldiv oli näha, et Kärla poistele oli selgeks tehtud lõppmäng “kolm peateed valdavat kabet ühe kabe vastu”, mis on hea proovikivi, eristamaks kabetajat niisama nupuliigutajast.

Noorematest olid parimad Aleksander Ley (Nooruse kool) 7, Mattias Pildre (Kärla) ja Henriko Gregor Mägi (Nooruse kool) võrdselt 6 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles