LUGEJA KIRI Kümme aastat Kõrkvere seltsi

Saarte Hääl
Copy
Kõrkvere seltsi eestvedaja Mari Pihl
Kõrkvere seltsi eestvedaja Mari Pihl Foto: Saarte HäälMAANUS MASING

Veebruaris möödus kümme aastat Kõrkvere seltsi loomisest. Selle sündmuse tähistamiseks toimus vanas väärikas Kõrkvere koolimajas laupäeval, 12. veebruaril suur pidu. Kohale tuli 30 inimest – gümnaasiumiõpilasest juba väärikas eas pidulisteni. Ruumid olid sünnipäevale kohaselt ehitud, peolaual kaunid ja maitsvad suupisted, lilled ja vahuvein.

Seltsi aktivist ning üks organisaatoritest Mari Pihl luges üles saavutused ja ettevõtmised, mis selle kümne aasta sisse mahtunud on.

Tehtud ja jõutud on paljugi – alates uue katuse ehitamisest kaunite lauanõude soetamiseni. Üritusest võtsid osa ka Pöide osavalla inimesed ning Tornimäe õigeusu kiriku preester Toivo Treima koos abikaasa Marinaga. Kõik tundsid end mõnusasti ja kui siis muusik Antti Kopliste oma kitarrile hääled sisse lõi, oli pidu täiuslik! Kuna mees mängis ja laulis hästi, siis tantsijatest puudust ei olnud. Suur tänu imehea muusika eest!

Ja teate, mis kõige toredam – mitte kordagi selle peo ajal polnud kuulda sõna “koroona” (muide, kõik peolised olid vaktsineeritud). Kui oled rõõmus ja elujaatav, on ka sinu immuunsüsteem tugevam ning haigused nii kergesti külge ei hakka.

Just nii kaua, kui on olemas väikesed mõnusad koolimajad ja aktiivsed külaseltsid, ongi ääremaade külad elus.

Suur-suur tänu ja sügav kummardus Marile, Avele ning teistele seltsi vedanud ja üritusi korraldada aidanud inimestele, et külaelu ei hääbuks ning oleks koht, kuhu kutsutakse ja kuhu tahad minna.

Tamara Veski, üks pidulistest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles