MAAILM Nazarbajevi pere lossid Saksamaal

Urmas Kiil
Copy
RAHVUSLIK MÄLESTUSMÄRK: Saksamaal Baden-Badeni lähistel asuv Bühlerhöhe loss-hotell omab paljud sakslaste jaoks ajaloolist tähendust, sest kunagi meeldis seal puhata kaasaja Saksamaa esimesel kantsleril Konrad Adenaueril. Nüüd on aga hotelli omanikud Kasahstani endise presidendi pereliikmed.
RAHVUSLIK MÄLESTUSMÄRK: Saksamaal Baden-Badeni lähistel asuv Bühlerhöhe loss-hotell omab paljud sakslaste jaoks ajaloolist tähendust, sest kunagi meeldis seal puhata kaasaja Saksamaa esimesel kantsleril Konrad Adenaueril. Nüüd on aga hotelli omanikud Kasahstani endise presidendi pereliikmed. Foto: Wikipedia

Kasahstani endise riigipea Nursultan Nazarbajevi tütar ja väimees, omavad Saksamaal kinnisvara, millesse on paigutatud enam kui 100 miljonit eurot. Luksusest, mida selle omanikud eriti reklaamida ei soovi, rääkisid ühes hiljutises telesaates Deutsche Welle (DW) ajakirjanikud.

Freskod, imekaunid lühtrid, väärispuidust laed ja põrandad – Baden-Badenis asuva Seelachi villa sisekujundus on vapustav. Need vähesed kohalikud elanikud, kel on õnnestunud selles majas viibida, väidavad üksmeelselt, et see on kõige muljetavaldavam, mis on taas üles ehitatud endise Nõukogude Liidu aladelt pärit multimiljonäride raha eest.

XIX sajandil oli Seelach tuntud Vene diplomaadi Mihhail Hreptovitši (1809–1892) suveresidents. Kuid seda, mis siin praegu on, ei osanud aadlimees vist uneski näha! Villat renoveerides rajasid Kasahstanist pärit uued peremehed selle ümber imekauni purskkaevudega pargi, luksusliku spaatsooni pindalaga ligi 1000 ruutmeetrit. 25-meetrise basseini kohal olev klaaskuppel olevat aga nähtav isegi kosmosest tehtud fotodel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles