Saaremaa ettevõtjad Peame olema valmis pakkuma tööd Ukraina sõjapõgenikele

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
ROBERT PAJUSSAAR
ROBERT PAJUSSAAR Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa Ettevõtjate Liit (SEL) kogub kohalikelt ettevõtjatelt infot, kes saaks ja tahaks pakkuda tööd Ukraina sõjapõgenikele.

SELi juhatuse esimees Robert Pajussaar toonitab liidu sotsiaalmeedia lehel tehtud postituses, et meil on Euroopas laiaulatuslik sõda. "Ainult selle lause kirjutamine tekitab minus õudustunde, mida siis tajuvad inimesed keset plahvatusi Ukrainas?" märgib Pajussaar.

Tulevik on neil ja ka meil ebaselge, lisab liidu juhatuse esimees, märkides, et tsiviilisikud on keerulises olukorras ja paljud nendest on sunnitud kodud maha jätma. Kindel ja turvaline suund on liikuda läände ja sealt juba edasi eripiirkondadesse üle Euroopa. "Juba täna elab meie kõrval suur hulk ukrainlasi. Nemad kindlasti soovivad kutsuda harjumuspärasesse keskkonda enda lähikondlasi või kaasmaalasi. Nüüd peame olema valmis pakkuma nendele seda võimalust," kinnitab Pajussaar.

Saaremaa Ettevõtjate Liidul on tema sõnul kindel eesmärk olla selles osas Saaremaa vallale toeks. "Saame olla tugev ja usaldusväärne partner. Juba lähiajal hakkame koguma informatsiooni ettevõtete võimaluste kohta palgata tööle sõjapõgenikke või nende sugulasi," sõnas Pajussaar.

Nõnda palubki ta anda ettevõtjatel teada, kas neil on pakkuda töökohta Ukrainast saabuvatele põgenikele. "Lisaks töökohale pane kirja ka kontaktandmed. Saabuva info põhjal võtame ette juba järgmised sammud. Võid saata ka enda vajaduse meiliaadressile info@seliit.ee."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles