Saaremaa vald moodustas seoses Ukrainas toimuvaga erikomisjoni

Saarte Hääl
Copy
Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Arto Reinmaa ja vallavalitsuse kriisireguleerimisnõustaja Gunnar Havi
Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Arto Reinmaa ja vallavalitsuse kriisireguleerimisnõustaja Gunnar Havi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna, 4. märtsil moodustati Saaremaa vallas komisjon, mille ülesandeks on meetmete kavandamine ja rakendamine seoses Ukrainas toimuva sõja ning sellest tuleneva julgeolekuolukorraga Euroopas.

14-liikmelisse komisjoni kuuluvad lisaks Saaremaa Vallavalitsuse liikmetele ja ametnikele vallavalitsuse kriisireguleerimisnõustaja Gunnar Havi, Politsei- ja Piirivalveameti Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar, Päästeameti Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe, Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Arto Reinmaa ja Rahandusministeeriumi Lääne talituse juhataja Jaan Leivategija. Komisjoni esimees on vallavanem Madis Kallas.

Vajaduse korral kaastakse komisjoni töösse ka teisi Saaremaa valla ja riigiasutuste teenistujaid või teisi inimesi.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas
Saaremaa vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vallavanem Madis Kallase sõnul moodustati komisjon selleks, et tekkinud olukorras oleks Saaremaal tagatud tegevuste koordineeritud kavandamine ja elluviimine. "Peame oleme valmis nii Saaremaa elanike kui ka siia saabuvate Ukraina põgenike abistamiseks ning tegema selleks võimalikult laiapõhjalist koostööd,“ ütles Kallas. Ta lisas, et kuna olukord muutub kiiresti, on vaja keskselt korraldada tekkinud küsimuste ja probleemide operatiivne lahendamine ning elanike teavitamine.

Saaremaa valla kodulehel on teemakohane info koondatud lehele saaremaavald.ee/julgeolek

Täiendavat infot saab kodulehelt kriis.ee ja telefonilt 1247. Kõigil Ukrainast Saaremaale saabunud inimestel palume endast teada anda Saaremaa Vallavalitsusele: e-post vald@saaremaavald.ee, telefon 452 5000. Samal e-posti aadressil palume esitada ka Ukraina põgenikke puudutavad küsimused, ettepanekud ja abistamissoovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles