PRFoods võõrandas Heimon Kala aktsiad Nordic Fishile

BNS
Copy
Ettevõtja Indrek Kasela
Ettevõtja Indrek Kasela Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

AS PRFoods tütarettevõtte Saaremere Kala AS viis lõpule Heimon Kala Oy aktsiate müügitehingu Nordic Fish Oy-le.

Saaremere Kala AS kirjutas 9. veebruaril alla lepingule 100 protsendi Heimon Kala Oy aktsiate võõrandamiseks Nordic Fish Oy-le. PRFoodsi üldkoosolek kinnitas Heimon Kala võõrandamise 28. veebruaril.

Nordic Fish Oy on Soome kalakasvatusettevõtte Nordic Trout Ab emaettevõtte ning kuulub Hukkaneni perekonnale ja Kalaneuvos Oy-le.

PRFoods on varasemalt seadnud eesmärgiks väljuda kahjumlikest üksustest ning tegevustest. Soome osas viidi läbi restruktureerimine ja varade müük.

Heimon Kala Oy aktsiate müügihind on 1 euro ning täiendav müügihind summas kuni 500 000 eurot. Täiendava müügihinna sissenõutavaks muutumine ja täpne suurus sõltub sellest, kas Soome Regionaalametilt taotletavad kalakasvatusload kiidetakse heaks ning kui suur on heaks kiidetav maksimaalne söödakasutus.

Müügihinna kokkuleppimisel lähtuti Heimon Kala Oy finantstulemustest, netokäibekapitalist ja netovõlast detsembri lõpu seisuga. Ettevõtte hinnanguline koguväärtus oli tehingu sõlmimise hetkel 6,6 miljonit eurot. Heimon Kala Oy aktsiate soetushind kokku oli 10 337 609 eurot.

Tehinguga sõlmitakse PRFoodsi kontserni äriühingute ja Heimon Kala Oy vahel tarneleping teatud toodete Eestisse toomiseks ja Soome klientidele müümiseks. Samuti sõlmitakse leping Heimon Kala brändide kasutamisõigusest Eestis toodete müügil ja turustamisel ning üleminekuteenuste leping Saaremere Kala ja Heimon Kala vahel.

Lepingute eesmärk on tagada PRFoodsi kontserni äritegevuse jätkumine ning toodete müügi jätkumine Soome turul senises mahus kuni 2022. aasta augusti lõpuni.

Heimon Kala Oy senine tegevjuht Elias Lehtinen ning teised juhatuse liikmed Indrek Kasela ja Margus Rebane astuvad seoses tehinguga oma ametikohtadelt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles