JUHTKIRI ⟩ Kremli mõtteorjus

Saarte Hääl
Copy
01.03.2022, Kiiev, Ukraina (Kyiv, Ukraine)

Kiievi raudteejaama suunas kulgeb lakkamatu inimvool – tuhanded inimesed otsivad peavaksalist pääseteed õhurünnakute eest.

Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
01.03.2022, Kiiev, Ukraina (Kyiv, Ukraine) Kiievi raudteejaama suunas kulgeb lakkamatu inimvool – tuhanded inimesed otsivad peavaksalist pääseteed õhurünnakute eest. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh

Managem endale silme ette kuskil Ukraina linnas asfaldil lebavad laibad. Ema ja kaks last, kelle tapsid Vene sõdurid. Lihtsalt niisama. Elutud kehad räpaste linade all. Ja nüüd kuulakem raadiost vallavolinik Harry Raudvere juttu sellest, kuidas Putin käitub sõjas inimlikult.

Raudvere tavatseb tihti öelda, et teda ei huvita, mida teised arvavad. Nüüd on õige aeg öelda, et arvaku Raudvere, mida tahes, aga see, mida ta raadioeetris tegi, oli Putini tegevuse ja seeläbi ka sõja ning rahumeelsete inimeste tapmise õigustamine. 

Raudvere jutt sellest, et kogu räägitu on meediakanalites leiduv info, võib isegi tõele vastata. Ainult selle mööndusega, et neid kanaleid näidatakse inimestele Venemaal, mis päev-päevalt meenutab aina rohkem Põhja-Koread. Nende juttudega pestakse iga päev miljonite venelaste ajusid.

See, et Raudvere toetub Kremli propaganda jutupunktidele, pole tegelikult üllatus. Paar päeva enne sõja algust esines Raudvere ka Objektiivis, kus kiitis Vene propagandakanalite info edastamise stiili.

Raudvere jutt, et tema ei ole kellegi mõtteori, säärase raadiosaate valguses hästi ei klapi. On küll mõtteori, Kremli mõtete ori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles