Saarlane: poolakad teevad ukrainlasi abistades suurepärast tööd!

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SÕITES TULEB IKKA MIDAGI KAASA TUUA: Eile ootas Sergei Poolas, et oma veokile õunakoorem peale laadida ja see Soome viia.
SÕITES TULEB IKKA MIDAGI KAASA TUUA: Eile ootas Sergei Poolas, et oma veokile õunakoorem peale laadida ja see Soome viia. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaalt ukrainlastele 20 tonni vürtsikilu viinud Sergei Perehodi sõnul saavad naaberrahva abistamisele pühendunud poolakad oma tööga hästi hakkama.

Möödunud kolmapäeval asus Sergei Perehod Kuressaarest teele Poolasse, Ukraina piiri lähedal asuvasse Przemyśli linna.

Koormatäie vürtsikilu annetas Ukraina heaks kalandusettevõtja Mihkel Undrest, reisiks kuluva kütuse ostis OÜ S-Link juht Ivo Uustulnd. OÜ Tiitser omanik Sergei istus aga autorooli, et kaup heategevuse korras oma külmikautoga kohale viia.

Ehkki esialgsete plaanide järgi pidi ta sihtkohta jõudma laupäeva hommikuks, läks sõit oodatust kiiremini. “Reede õhtul jõudsin kohale ja ööl vastu laupäeva võtsin koorma maha,” rääkis Sergei.

Kohapeal logistikaga tegelenud inimene hoolitses selle eest, et Saaremaa vürtsikilu sõjaväe vahelattu viidaks. Perehodi sõnul pidid autod-bussid sellele kohe järgmisel hommikul järele tulema.

“Müts maha poolakate ees – nad on nii abivalmid,” polnud Sergei kiitusega kitsi. “Kõik töötavad selle nimel, et ukrainlasi aidata – üle piiri saabunud sõjapõgenikele pakutakse süüa, telgid on üles seatud, päästeameti inimesed panevad telkide alla soojustust.”

Saarlane iseloomustas piirilinnas arvukate sõjapõgenike tõttu valitsenud olukorda sõnadega “kõva suma”.

“Seal oli väga palju rahvast ja palju busse, mis olid sõjapõgenikele järele tulnud,” ütles Sergei, kelle sõnul olid enamik Ukrainast pagenuist naised-lapsed.

Eile ootas Sergei Poolas, et oma veokile õunakoorem peale laadida ja see Soome viia. “Läksin Poolasse oma kuludega, aga tagasi sõites tuleb ikka midagi ühes tuua,” tähendas ta.

Tagasi kodusaarele loodab Perehod jõuda reedeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles