Kütusehinnad tanklates ületasid kahe euro piiri

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kütusehinnad tanklates kerkisid täna hommikul aegade kõrgeimale tasemele: bensiin 95 2,049 eurot liiter, 98-oktaanilise kütus 2,099 eurot ja diislikütuse 2,059 eurot liitrist.

Hinnad on kasvanud väga kiiresti - veel 4. märtsil makasis diislikütus 1,739 eurot liiter, 7. märtsil 1,889 eurot liiter. 95-oktaanilist kütust sai kaks päeva tagasi osta hinnaga 1,949 eurot liiter, 98-oktaanilise kütuse hind oli 1,999 eurot liitri kohta.

AS Alexela juhatuse liikme Tarmo Kärsna sõnul on kütusehindade turg hetkel väga muutlik, ent kuna on näha sanktsioonide karmistumist tuleb paratamatult oodata ka jätkuvat energiakandjate hinnatõusu.

"Tänamatu on ennustada, kuid ka 3 eurot liitri kohta pole võimatu," nentis Kärsna BNS-ile.

Ameerika Ühendriikide otsus Venemaa naftast ja gaasist loobuda mõjutab tema sõnul siiski peamiselt sealset kohalikku turgu.

"USA-l on endal nii toornafta kui maagaasi maardlad ja varud ning Venemaa toorme osakaal kogumahust on väike," selgitas Kärsna ning lisas, et Eesti hindu mõjutavad eelkõige Euroopa Liidu riikide poliitilised ja ettevõtete otsused sanktsioonide osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles