Saarlased, kuidas olete rahul jäätmeveoteenusega?

Saarte Hääl
Copy
Ragnsells prügiauto
Pügi, prügivedu




Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Ragnsells prügiauto Pügi, prügivedu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eelmisel nädalal Saarte Hääles ilmunud kuressaarlase Maris Rebeli üleskutse jagada kogemusi prügiveoteenuse osas tõi hulgaliselt vastukaja.

Dagne Kull: Ma ei oska öelda, kas olen teenusega rahul, pole kaks aastat juba prügiautot näinud. Arveid nad ka ei saada ja nüüd anti mind inkassosse, kuna ma olevat võlgu.

Mati Tilk: Ei virise. Siiani on kõik ilusti ära viidud.

Anni Murd: Ma ei saa kurta. On olnud väga vastutulelikud. Näiteks ükskord unustasin konteineri tee äärde viia ja nad olid ise selle üles leidnud. Teinekord jälle unustasin, aga ei tehtud tühisõidu arvet, vaid leppisime kokku, et järgmine kord on tee ääres 2 konteinerit ja tühjendagu mõlemad.

On olnud ka selline juhus, et tulin koju ja konteiner oli pea et täis alles – oli liiga tihedalt kinni, ei kukkunud välja. Tuldi tasuta tagasi ja tehti tühjaks.

Ma ei saa hetkel kummagi vedaja kohta midagi nuriseda. Loodan, et kõik sujub meil edaspidigi. Ja minu arust pea 8 euri kord kuus 240-liitrise segaolmejäätmete konteineri tühjenduse eest ei ole palju. Ma olen rahul, et olen maakas ja meile sattuvad juhid on täitsa vinks-vonks.

Kristella Jakobson: Oli samuti suur konflikt nendega, oleks siis kordagi nendepoolset vabandustki kuulnud. Mina isiklikult ei arva enam mitte kui midagi Ragn-Sellsist. Käi ise aina järgi, et saaks meilile lõpuks vastuse ja siis ka suhtumine arrogantne.

Kristiina Cleghorn: Kui kunagi see vedu algas, siis juhtus pidevalt, et tehti irvakil kaanega konteinerist pilt - olevat “ üle täidetud”, ja on ka maha jäetud, kuna ununes tee äärde tõmmata. Konteiner oli kolm sammu eemal ja pime mees oleks ka seda näinud, aga juht väitis, et konteinerit pole. Mis sa oskad kosta selle peale?

Aga nüüd paar aastat on meil väga OK prügimees. Isegi kui on juhtunud, et õhtul jääb tee äärde tõmbamata, suudab ta ise paar sammu astuda ja toob konteineri oma kohale isegi tagasi. Au ja kiitus.

Ulvi Sadam: Nii on. Prügimees on väga inimliku suhtumisega firma. Ka meil on paar korda ununenud tee äärde viimata ning autojuht helistas ja küsis, et kuskohast ma teie konteineri leian. Super.

Kaja Käärid-Kurm: Ei ole rahul praegusega Kuressaares, mida iganes, aga õigus on ikka ja alati neil, vabandusest võid ainult unistada. Sauveres oli Prügimees ja olin väga rahul.

Annely Rahkema: Pole kokkupuudet küll meestega olnud, sest me viime maja juurest ligi 300 m kaugusele tee äärde prügikasti, aga kurta pole millegi üle. Prügikast alati ilusti naabri heki äärde tagasi pandud, ei vedele suvaliselt kuskil.

Sven Saat: Arusaamatu on see, kui laupäeva hommikul kl 6 või 7 toimub meie tänavalt linna poolt kinni makstud pakendivedu ja sa ei ole jõudnud kollaseid kilekotte välja panna, siis saad tühisõidu eest arve 5.40€. Absurd minu arust. Pidi lepingus ilusti kirjas olema. Kui oleks tühja kollase koti aia külge sidunud, poleks trahvi tehtud.

Toomas Sepp: Sama häda, kerge kuhil ja kaas lahti, siis trahv, kui aga konteiner kolmveerand täis, siis kompenseerimist ei toimu. Prügimehega sai asjades kokku leppida ja lepetest peeti kinni. Ragn-Sellsiga nii hästi ei lähe.

Ulvi Tiits: Põhimõtteliselt rahul prügi äraveoga, kuid kahjuks on kahel korral prügivedajate poolt mu prügikast ära lõhutud ja nemad ei vastuta ega kompenseeri lõhutud eset.

Edgar Saar: Kui prügi vedas Prügimees, siis teenuse pakkuja ja teenuse kasutaja olid ühest ühiskonnast ja sai teha kokkuleppeid, millest ka kinni peeti.

Hudson Ar: Niikaua kui ei ole konkurentsi, on teenuse kvaliteet küsitav. Prügimehe teenus Kihelkonna piirkonnas jätab natuke soovida. Suhtumine on ülbe, justkui ma ei olekski nende klient.

Nele Laagus: Ei ole rahul – põhjuseta mittetühjendamised ja nüüd, kui prügikastil oli kuhi peal, siis sain teate, et selle eest tuleb 1,5-kordne tasu tasuda. Oleks siis prügikasti kõrval olnud, et autojuhil rohkem tööd, kui peab neid vedama.

Maili Rannala: Meil oli sama olukord. Prügimees tegi veel pilti prügikastist. Olin ise kodus ja nägin pealt. Hiljem arvel kajastuski tasu suurenemine. Samas oleks prügikotid prügikasti kõrval olnud, oleks tasu suurenemise põhjus õigustatud olnud, aga et väike kuhi ja luuk veidi praokil. Muidu pole siiani probleemi olnud, väljaarvatud siis tookord.

Liili Peäske: Minul tänasest sama kogemus, saadeti meili peale just pilt prügikastist, et seekord rakendub 1,5-kordne tasu, kuna prügikasti kaas ei lähe kinni. Kunagi varem pole selle eest lisatasu rakendunud.

Allikas: fb.com/saartehaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles