MUHU UUDISSED Tulgu aga kena kevade!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Ja kenad kevaded. Püöribene tuul olli tükid-tombid kole vali küll, aga änamaste seisis ikka vähemasti soojas aukus. Nõnna et kevade piaks kena soe tulema. Neh, kellel selle vastu oo! Olga aga piale kena soe.

Neh, ja poastumaarjabega ikka tahetse ennusta, et tuleks ja levaks kole palju linnumunasid. Aga tia mis tuleks tiha või tükkis jätta tegemata, et neid va rooka mune selle kevade undrehti ep tuleks mitte. Nie, reod, tüitavad oma valju lauluealega ja ep lase lastel kuolimajas tundisid änam pidada. Iseenesest, moo arust piaks roogas üks tulisema tark lind olema. Või siis vähemaste õpiuviline. Sest, neh, vanamad inimesed tiadvad, et eluilmal elutsen rookad Piiri metsas just Piiri kuolimaja külje all. Ja nüid naad oo siis Liiva kuolimaja kõrva ennassid sisse siadn. Ja jaaled oo nendel ju vägevad. Ennavanasti Muhus ikka tapeldi, nõukste kohe, kis kole valju lärmi tegid, et nie karjuvad kut rookad Piiri metsas. Neh, ja katsu siis maiku, kui sool oo taris just sial kõrvas oma iksisid kokku rehkenda.

Aga lärmi oo Liiva linnas muudkid. Aga sie oo juba nõuke lärm, mis kohe meele mõnusaks tieb. Neh kui sa kuulad neid undamisi, mis sialt Muhu maja ehituse pialt tulavad! Sarikad said kuu aa iest piale ja nüid juba varsi katus kua okurootis. Kole uhkesti naad oo oma ehituse tüö sõnna suure telki ää petatan. Neh, mõtle – ühe omingu võtvad oma telgi maha uiest ja hopsassaa! – juba maja valmis suan vahepial!

Ja uus burgeriputka kuulukse suab kua enne suid valmis. Neh, selle asemele, mis sügise õnnetumal kombel ää põles. Ja nüid varsi tasub piale passida, et kas nie sügise maha pandud kruokused kua omad ninad välja pistvad.

Nõnna et Liiva linnas tegemist jägub. Ja jägub mõjal kua. Neh, nüid oo priius käe ja kõik, kis tahtvad, suavad jälle taidlemas ja sportimas köia. Änam ep tehta vahet, et oled sa ää poogitud või põle. Mudud, seda surt koroonat oo nüidseks juba nii paljud põden kua, et sii põle änam ete suurt vahet taris tihagid masu. Rink suab varsi rahvale piale. Ja mõnest oo juba mitmel korral üle köin.

Vat sõuksed lood ja laulud, kulla munuksed. Tulgu siis ikka kena kevade!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles