Läänemere sinimajanduse arenduskeskus ehk uus hingamine Kuressaare kolledžis

Copy
Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare Kolledži juht Merit Kindsigo
Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare Kolledži juht Merit Kindsigo Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Aegade algusest on keskkonnahoiu ja majanduse edendamise vahele kodeeritud konflikt. Ainus võimalus on suhtumist muuta ja arendada säästvat majandust, kus keskkonnakaitse ja majandustegevus käivad käsikäes," kirjutab Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži juht Merit Kindsigo

1. juunil 2021 loodi Tallinna tehnikaülikooli senati 18. mai otsuse alusel taas Kuressaare kolledž. TTÜ rektori Tiit Landi sõnul oli see oluline samm tehnikaülikooli regionaalse kohaloleku kasvatamiseks, mida ootasid kohalikud ettevõtjad ning laiem kogukond. Tallinna tehnikaülikool on teadusülikool, kus teadus, õpe, innovatsioon ning ühiskonda panustamine on võrdselt väärtustatud ja tasakaalus.

Prioriteet on koostöö kohalike omavalitsuste ja ettevõtetega, aitamaks lahendada päriselu probleeme – teisisõnu, olla teadust ja ettevõtlust ühendav lüli probleemide defineerimisel ning kompetentsete ja praktiliste lahenduste leidmisel. Ülikool soovib silma paista nutikate lahendustega digitaalse ja kliimaneutraalse tuleviku loomisel. Sellest tulenevalt on kolledži oluline ülesanne olla lisaks teadus- ja õppetöö arendamisele oma oskusteabega hea partner vallale ja ettevõtlussektorile, seda nii Saaremaal kui ka kogu Läänemere regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles