Mais tuleb ametikooli heategevuslik paadiralli

Urmas Kiil
Copy
Heategevuslik paadiralli
Heategevuslik paadiralli Foto: Kuressaare Ametikool

6. mai õhtul korraldab Kuressaare ametikool Tori jõe suudmes heategevusliku paadiralli väikestele mudelpurjekatele.

Paadiralli on osa ametikooli 100. juubelisünnipäeva ja Kuressaare linna sünnipäeva tähistamisest ning selle tulu läheb Kuressaare haigla toetusfondile laste vaimse tervise heaks.

Ametikooli teabejuhi Taavi Tuisu sõnul on üritus pealtvaatajatele tasuta. “Annetusi kogume läbi mudelpurjekate müügi ja valida saab 10-, 25-, 50- või 100-eurose annetuse vahel,” ütles ta. “Annetuse tegemiseks tuleb endale Fienta platvormil “osta” nummerdatud mudelpurjekas ja seejärel saab üritusele tulles “oma” purjekale kaasa elada.”

Purjekad valmistavad ametikooli õpilased. Kõik nummerdatud purjekad stardivad üheaegselt Tori silla äärest ja liiguvad allavoolu.

“Kõige kiiremini finišijoone ületanud purjekate n-ö omanikud saavad sponsorite väljapandud auhindu,” rääkis Taavi Tuisk. “Lisaks loositakse auhindu välja kõigi paate soetanud inimeste vahel.”

Ürituse eestvedaja on Kuressaare ametikooli sotsiaalpedagoog Piia Prei. “100. juubelisünnipäeva puhul soovisime taastada kunagise Vallikraavi veeralli, mida ametikool aastaid korraldas, kuid seda uutmoodi ja heategevuslikus võtmes,” kirjutab ta ametikooli veebilehel ilmunud paadirallit tutvustavas artiklis.

Prei sõnul tegeleb ta noorte vaimse tervise probleemidega igapäevaselt. “Seetõttu on mulle hingelähedane hoida seda teemat fookuses ja aidata kaasa, et noored saaksid oma probleemide korral tuge,” märkis ta.

Paadiralli tulu läheb Kuressaare haigla toetusfondile, et sisustada haiglas noorte vaimse tervise kabinet. Kõnealune kabinet võimaldab läbi viia laste ja noorte tunnetustegevuse uuringut ning tõsta haigla psühholoogide töö uuele tasemele.

Paadiralli korraldamisel tehakse koostööd Saaremaa vallavalitsuse ja Kuressaare vabatahtlike merepäästjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles