Saaremaa valla majandusasjade revideerimist hakkab juhtima Terje Nepper

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Terje Nepper, Isamaa
Terje Nepper, Isamaa Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa volikogust kolmeks kuuks lahkunud Harry Raudvere asemel valis volikogu revisjonikomisjoni uueks esimeheks ettevõtjast volikogu liikme Terje Nepperi, kes kuulub Isamaa fraktsiooni.

Isamaa fraktsioon pakkus esialgu välja, et revisjonikomisjoni võiks juhtida Harry Raudvere asemel volikokku tulnud Kalmer Poopuu. Kuna aga Poopuu on vallale kuuluva Salme põhikooli direktor, nähti selles võimuliidu poolt huvide konflikti võimalust ja mõte maeti maha. Revisjonikomisjoni aseesimees on Boris Lehtjärv. 

Harry Raudvere lahkus volikogust pärast seda, kui tema Nõmme raadios tehtud avaldused Ukraina sõja teemadel tekitasid üle-eestilise skandaali.

Saarte Hääle vahendusel avalikkuse ette jõudnud seisukohad mõistis hukka nii Raudvere koduerakond Isamaa, Saaremaa volikogu fraktsioonid, kommentaatorid sotsiaalmeedialõimedes.

Harry Raudvere
Harry Raudvere Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Raudvere enda hinnangul oli tema kangutamise taga Saaremaa vallavõimu koalitsioon, kes pelgas revisjonikomisjoni uurimist. 10. märtsil Meie Maa avaldatud arvamusloos märkis Raudvere, et "selle [revisjonikomisjoni töö]plaaniga tutvumine tekitas nii mõnelgi soovi saada minust kui revisjonikomisjoni esimehest kiiremas korras lahti."

Eelmisel nädalal ütles volikogu esimees Jaanus Tamkivi vallalehes Saaremaa Teataja ilmunud intervjuus, et Raudvere väidet, et ta kangutati tööplaani tõttu "on lihtsalt hädavale ja naeruväärne jutt": "Hakata komisjoni tööplaani pärast isiklikult komisjoni esimeest töölt kõrvaldama on vaid põnevusjutt lihtsameelsetele."

Tamkivi lisas, et revisjonikomisjoni selle aasta kinnitatud tööplaanis on ka seekord päris tavapärased kontrollitavad valdkonnad.

Tamkivi meenutas vallalehes ka seda, et kui ta Raudverele helistas ja soovitas kirjutada avalduse volikogust lahkumiseks, sai ta vastuseks, et teda antakse selle soovituse eest kohtusse.

Tamkivi lisas, et Harry Raudvere peaks tahtma kolme kuu möödumisel uuesti volikogusse naasta, siis kerkib kogu see teema tema sobivusest vallavolikogu liikmeks uuesti.

Jaanus Tamkivi: Raudvere õigustas Kremli peremeeste inimsusevastaseid kuritegusid

Kuulasin seda saadet, kuna minu tähelepanu juhiti sellele. See oli tõesti päris õudne. Harry Raudvere jutustas seal isiklikult ja innustunult ümber Kremli jutupunkte Ukraina sõja kohta ja õigustas Kremli peremeeste inimsusevastaseid kuritegusid nii Ukrainas, Gruusias kui ka 1940. aastal Eestis. See esinemine raadioeetris oli esineja poolt ilmselt aus, aga kokkuvõttes nii kole, et tänaseks on saade isegi järelkuulamisest eemaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles