Saaremaa vallavalitsus võitis Varese sadama kohtuvaidluse

Saarte Hääl
Copy
KALASADAM: Varese sadamas on vaatamata selle viletsale olukorrale kogu aeg väike majandustegevus käinud. 
EGON LIGI
KALASADAM: Varese sadamas on vaatamata selle viletsale olukorrale kogu aeg väike majandustegevus käinud. EGON LIGI Foto: Saarte Hääl

Tallinna Ringkonnakohus nõustus Saaremaa vallaga, et Pahapilli külas asuva Varese sadama detailplaneeringu täiemahuline kehtestamine oleks vastuolus kõrgema taseme planeeringutega ning rikuks müranormide ületamise tõttu Pahapilli küla elanike õigusi.

Ringkonnakohtu hinnangul ei saa Saaremaa vallale ette heita ettevaatusprintsiibist lähtumist ja turvalise elukeskkonna säilitamise eelistamist.

Oluline oli ka aspekt, et osaühing Adepte ei olnud menetluses pakkunud alternatiivseid lahendusi, mis normidele vastaks. Kaebaja viidatud elektrivarustuse tagamise probleeme ei pidanud Tallinn Ringkonnakohus tõendatuks ega usutavaks.

Seega tegi Tallinna Ringkonnakohus 31. märtsil otsuse (loe täismahus siit), et Saaremaa valla apellatsioonkaebus on põhjendatud ja tuleb rahuldada ning Tallinna Halduskohtu otsus tühistada.

Ringkonnakohus leidis, et vald ei ole teinud kaalutlusviga ja Tallinna Halduskohus oli ebaõigesti asunud oma otsuses väärtustama erinevaid huve kohaliku omavalitsusüksuse eest.

Otsuse peale võib kaebaja esitada Riigikohtule kassatsioonkaebuse kuni 2. maini.

Varese sadama vaidlus

Saaremaa Vallavolikogu kehtestas 21. oktoobril 2020 otsusega nr 1-3/65 Varese sadama detailplaneeringu osas, millega planeeritakse ehitusõigus hoonete ehitamiseks ning jättis kehtestamata tuulegeneraatori ehitusõiguse osas, mille peale esitas Varese sadama esindaja osaühing Adepte 18. novembril 2020. a Tallinna Halduskohtule kaebuse Saaremaa Vallavolikogu otsuse tühistamiseks ning Saaremaa Vallavolikogu kohustamiseks uuesti otsustada detailplaneeringu täies mahus kehtestamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles