Lennuväljale tunginud kitsed ohustavad lennuliiklust

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Lennujaama käitusjuhi Aleksandr Borovkov sõnul kasutatakse lennuväljal lindude ja loomade peletamiseks paugutajaid ja piirdeaedu.
Lennujaama käitusjuhi Aleksandr Borovkov sõnul kasutatakse lennuväljal lindude ja loomade peletamiseks paugutajaid ja piirdeaedu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare lennujaam küsib Saaremaa vallalt luba kahe kitse küttimiseks, kes on lennuvälja kinnisele territooriumile pääsenud.

Lennujaama käitusjuht Aleksandr Borovkov andis vallale teada, et viimasel kahel aastal on lennuväljal lindude ja loomadega kokkupõrgete arv kasvanud. “Tänasel päeval on meil mure kahe kitsega, kellega kokkupõrke korral õhusõidukiga on tegemist kõrgendatud riskiga intsidendiga,” märkis Borovkov vallale saadetud kirjas. Metskitsed ei pääse aiast välja ja jooksevad lennurajal, ohustades lennuliiklust.

Kokkupõrge loomaga lennuki õhkutõusmisel või maandumisel kujutab ohtu inimeludele ja võib põhjustada suurt materiaalset kahju.

Kuuekümne hektari suurust Kuressaare lennuvälja ümbritseb piirdeaed. Lindude ja loomade peletamiseks kasutab lennuväli piirdeaeda, hirmutamist paugutajatega jne.

Saaremaa vallavalitsusest öeldi, et kuna lennuväli jääb Laugi jahiseltsi piirkonda, väljastab kitsede küttimisloa keskkonnaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles