ANDRES SEPP Te ei näe seda raha enam kunagi!

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Netikelm.
Netikelm. Foto: Sander Ilvest

Kirjutasime nädala keskel Venemaa kelmidest. Irkutski oblasti preili Elenast, kes ilmselt täiesti kogemata leidis internetist meie saare ja riputas kergeusklike jaoks internetti ahvatleva kuulutuse: ostan maja!

Edasi pidid huvilised kelmide plaani järgi maksma “Ukraina ajakirjanikule Elmirale” mõnisada (võib-olla ka mõni tuhat) eurot ostu “kuludeks”. Loodetavasti Irkutski kelmid Saaremaalt majamüügi huvilisi ei leidnud.

Me oleme Saarte Hääles petulugudest ka enne palju kirjutanud. Oleme suhelnud politseinikega, kellel üle interneti toimetatud kelmuste ohvritele vaid üks valus sõnum: te jääte sellest rahast ilma!

Rõhutan üle – isegi siis, kui politsei võtab kuriteo uurimisele, ei näe te oma raha enam mitte kunagi!

Rahvasuus öeldakse targasti, et lollidelt tulebki raha ära võtta. Karm, aga aus. Veelgi enam – mitte keegi teine teid teie enda lolluse eest kaitsta ei saa. Fakt on see, et kui keegi pakub midagi, mis tundub liiga hea, siis on see pettus. Ärge palun olge lollid.

Kõrvalleheküljel kirjutan täna ühest meie kogukonna liikmest, kes on sattunud väga sügavale enda kaevatud pettuste auku.

Mul on kahju ohvritest. Ma isegi ei tea, kui palju neid on, aga vähemalt kümneid. Mul on kahju perest ja lähedastest, kel tihti tuleb petise tegude pärast silmad häbis maha lüüa. Natuke kahju on isegi tema juriidilisest esindajast, kes hiljaaegu küll advokatuurist välja heideti. Öeldakse, et raha ei haise.

Veidi on kahju isegi mehest endast, sest ega tal ole kerge kanda taaka, kus valele järgneb vale.

Mul on üks soov. Idealistlik küll, aga siiski – kui vähegi võimalik, ärge tänasest enam kelmide õnge minge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles