Rait Sagor pääses kulturismis Austraalia esivõistlustele

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
EDUKAS: Rait Sagori esimene kulturismivõistlus oli edukas. 
Fotol koos treeneriga.
EDUKAS: Rait Sagori esimene kulturismivõistlus oli edukas. Fotol koos treeneriga. Foto: Erakogu

Jõutõstmise eksmaailmameister, saarlane Rait Sagor tegi oma debüüdi kulturismis, mis tõi kohe võidu. Vigastuste küüsis vaevelnud ja põhialaga pausi võtnud Sagor võistles Lääne-Austraalia esivõistlusel ning võttis võidu nii algajate kui ka vabaklassi üle 85-kiloste meeste seas. See viib ta edasi Austraalia esivõistlustele.

“Tundub, et tõstmisaastad kannavad vilju ka ilusamal alal,” ütles juba aastaid Austraalias elav Sagor.

Jõutõstmises algasid Sagoril probleemid 2020. aastal, kui ta sai vigastuse, mistõttu tuli minna operatsioonile. Tema sõnul tõi operatsioon esimest korda 18 aasta jooksul kaasa motivatsioonipuuduse, kuna ta ei saanud mitu kuud täielikult treenida.

Siis oligi otsustamise koht, et kuidas edasi. Ilma spordi ja eesmärkideta Sagor enda sõnul elada ei osanud ja nii otsustas ta juulis 2021 alustada kulturismitreeningutega.

Sagori sõnul ei olnud alavahetus kerge, kuid siht silme ees, pingutas mees edasi. Pealegi andis vigastustevaba olemine jõudu juurde.

Rait Sagori sõnul oli otsus igati õige, kuid jõutõstmisega ta veel lõpetada ei kavatse ning plaanib vähemalt ühe hooaja veel kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles