JÜRI KALLAS Mart Helme, иди н...! (1)

Jüri Kallas
, literaat
Copy
Literaat Jüri Kallas
Literaat Jüri Kallas Foto: Erakogu

“Mõtteavaldus, et sõjapõgenikud tulevad meile prostitueerima, on räme ja võigas igal juhul. Kuid öelda niimoodi pärast Butšas, Irpinis, Hostomelis ja mujal toimunut, selleks peab peas midagi tõsiselt katki olema,” leiab literaat Jüri Kallas.

Alustuseks peaksin ma ehk vabandama pealkirjas oleva genitaliseeriva sõnavara pärast, aga karm aeg ja sõda Euroopas annavad võib-olla andestuse. Pealegi, ma osundan ju tegelikult ühele käibefraasile, mis Ukrainas uue hingamise sai. Just nende sõnadega saatsid Maosaare kaitsjad Vene sõjalaeva sinnasamusesse ning 13. aprillil sai sõna n-ö lihaks ja täpselt seesama Vene sõjalaev, pärast kokkupõrget kahe Ukraina raketiga sinnasamusesse ka teele asus. Saatuse eest ei pääse!

Võiks ju niisama optimistlikult jätkata, aga alati on meepotis tilk tõrva, mõnikord suisa rammus lusikatäis ehk alati on keegi, kes päeva rikub. Selsamal 13. aprillil oli päevarikkujaks Mart Helme, kes riigikogu kõnepuldist teatas: “Need naised, noored naised, me ei tea, mida nad siin tegema hakkavad. Võib-olla sajad tuhanded naised nendest hakkavad prostitutsiooniga tegelema. Kes võtab mürki ja ütleb, et see nii ei lähe?” Jutt siis Ukraina naistest, kes sõjapõgenikena Eestisse saabuvad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles