Kuressaare Vesikaare arendus läheb uuele ringile

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: graafika Liina Õun

Saaremaa vald soovib uuesti panna avalikule konkursile Kuressaare Vesikaare elamukvartali hoonestusõiguse, mis viie aasta eest ebaõnnestus.

2007. aasta lõpus kehtestati Kuressaare linnale kuuluva Kaevu tn 18 ja lähiümbruse II etapi elamukvartali detailplaneering, mis näeb ette 27 erakrundiga ja üheksa kortermajaga (igaühes neli korterit) elurajooni rajamist ühes taristu ja tänavavõrguga. 2017. aastal korraldati 52 302 m² suurusele alale arendaja leidmiseks hoonestusõiguse konkurss, mille võitja lepingu sõlmimisest viimasel hetkel siiski loobus.

Saaremaa vallal endal kõnealuses piirkonnas oma vahenditest Pilve tänava, Vesikaare tänava ja nendega külgnevate alade teerajatisi, tehnovõrke ja -rajatisi välja ehitada plaanis ei ole. Küll aga on uue kvartali vastu taas huvi ilmutanud suuremate arendustega tegelenud ehitus- ja kinnisvarafirmad. Kui siia lisada Kuressaare niigi kesine elamukruntide pakkumine, siis need ongi abivallavanem Mikk Tuisu sõnul põhjused, miks vald tahab piirkonnale uue hoonestusõiguse konkursi korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles